Societat

12.000 persones demanen que la N-II sigui el Passeig Marítim del Maresme

Unes 12.000 persones, segons l'organització, han participat aquest matí en la marxa de 9 quilòmetres convocada per reclamar el trasllat de la carretera N-II al sud del Maresme, i que aquesta via es converteixi en un passeig marítim de la comarca.

La Coordinadora No N-II de les Plataformes del Maresme, que integren els municipis del Masnou, Premià de Mar, Vilassar de Mar i Cabrera de Mar, ha convocat aquest nou acte reivindicatiu.

El punt de partida de la marxa ha estat El Masnou, des d'on els veïns han seguit la carretera parant cada hora a Premià de Mar, Vilassar de Mar i Cabrera de Mar, on l'actor Àlex Casanovas ha estat l'encarregat de llegir el manifest redactat per l'escriptor de la comarca Martí Rosselló, davant un miler de persones.

A pesar de l'anunci realitzat fa unes quantes setmanes del traspàs de la titularitat de la carretera del Ministeri de Foment a la Generalitat, la Coordinadora No N-II continua amb els seus actes de pressió per demanar el trasllat a l'interior de la carretera.

"Ja no és un nacional, les decisions es prendran aquí a prop -Generalitat-, però no en tenim prou (...), volem veure i sentir la platja, exigim la seva pacificació i que s'eliminin els peatges de l'autopista C-32", reivindiquen els municipis a través del manifest.
Des de la coordinadora segueixen mantenint que les últimes actuacions realitzades a la carretera, amb la col·locació de nous semàfors, "no solucionen el problema" i que la N-II continua "sent una muralla insalvable".

A més de veïns, a la manifestació també han participat representants dels ajuntaments afectats i polítics com els diputats Benet Maimí (CiU), Joan Herrera (ICV), Montserrat Nebrera (PPC), o el nou integrant de la nova executiva d'ERC i veí de la comarca, Pere Aragonès.

També s'han sumat entitats culturals, grups de grallers i gegants, i ciclistes que han realitzat el recorregut. El punt final l'ha posat una botifarrada a la platja de Palomera a Cabrera de Mar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.