Societat

Investigació interna als Mossos per l'errada en el cas del gurmet desaparegut

Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació interna per aclarir per què els investigadors que buscaven el gurmet Pascal Henry, desaparegut a Roses el 12 juny, van trigar dos dies a rebre l'avís que el gastrònom havia sigut localitzat a Ginebra.

El fax de la Interpol alertant de la descoberta va arribar dimarts a l'oficina que els Mossos tenen a Madrid per mantenir enllaços amb altres cossos. Tanmateix, aquell dia la comunicació no va ser vista per l'agent encarregat de transmetre-la a Catalunya. L'endemà, aquest policia no va anar a treballar per problemes de salut i no va ser fins dijous a la tarda que va fer arribar al informació als investigadors que estaven sobre el terreny. Mentrestant, els Mossos havien fet, dijous al matí, una espectacular i inútil batuda a la rodalia d'El Bulli, el restaurant on Henry havia sigut vist per últim cop a Catalunya. A més, aquesta operació va ser seguida per tots els mitjans de comunicació que ho van voler i va fer més evident la falta de coordinació interna entre unitats del mateix cos.

Fonts de la policia catalana citades per l'agència Efe han intentat justificar el descuit assegurant que és costum que la Interpol alerti per telèfon dels casos urgents, al més d'enviar un fax. Tanmateix, el cos ha obert el que s'anomena una informació reservada, prèvia a l'obertura d'un expedient disciplinari, i vol aclarir qui és el culpable de l'errada.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.