Societat

El 40% de barcelonins podria patir una altra gran apagada

Societat

L'alcalde de Barcelona, el socialista Jordi Hereu, ha lamentat avui que un 40% dels barcelonins podria tornar a patir una apagada per la debilitat de la xarxa, quan es compleix un any del tall de llum que va afectar 300.000 barcelonins, 10.000 d'ells durant tres dies.

Pel que fa a la situació i estat actual de la xarxa, Hereu ha dit que "un 60% de ciutadans ja no viurien" la mateixa situació que l'any passat, tot i que "queda un 40%" de ciutadans que "encara no estan en la situació òptima", ha reiterat. "Hem de treballar per a aquest 40%", ha afirmat.

En declaracions als mitjans de comunicació, Hereu ha dit que "no es pot tornar a repetir" aquella situació, perquè respon a una "falta d'inversió", que no va garantir una xarxa que donés garantia de subministrament. Hereu ha dit tenir clar que va ser responsabilitat dels dos operadors –Fecsa-Endesa i Red Eléctrica Española (REE)– que subministren un servei bàsic com és l'electricitat.

Tot i això, Hereu ha assegurat que, encara que en l'últim any s'han dut a terme inversions a la xarxa elèctrica de la capital catalana, "encara queda un llarg trajecte fins a aconseguir l'estructura òptima que ens pugui garantir el nivell de qualitat de subministrament". Hereu ha destacat que els últims dotze mesos s'han fet importants inversions amb l'arranjament de diverses subestacions i la realització de noves canalitzacions, entre d'altres intervencions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.