Societat

La Generalitat desestima les al·legacions de les companyies i confirma les multes per l'apagada

El govern català ha confirmat aquest dimarts les sancions d'11 i 10 milions d'euros imposades a Red Eléctrica de España (REE) i a Fecsa-Endesa, respectivament, per l'apagada que va deixar sense llum més de 320.000 abonats de la ciutat de Barcelona durant més de 56 hores el 23 de juliol de 2007.

La Generalitat ha ratificat les sancions proposades per l'instructor d'aquests expedients una vegada analitzades i "degudament considerades" les al·legacions presentades per les companyies implicades.

Aquestes sancions s'apliquen d'acord amb les responsabilitats de les empreses en l'apagada, que va tenir el seu origen en les "deficiències en el manteniment i la conservació de la xarxa", segons la Generalitat.

Les investigacions realitzades fins ara han permès acreditar l'existència d'una relació directa entre la caiguda d'un cable de 110 quilovolts (kV) de la línia Can Jardí-Collblanc, propietat de Fecsa Endesa, i l'incendi que es va registrar en la subestació elèctrica de Maragall, propietat d'REE.

"Les diligències efectuades conclouen que la caiguda del cable de 110 kV, de Fecsa Endesa, va ser a causa del mal estat de conservació i manteniment, ja que el trencament va ser el resultat d'un deteriorament progressiu que la companyia responsable no va detectar ni va solucionar", segons la Generalitat.

De la mateixa manera, les investigacions indiquen que l'abast de l'incident "es va multiplicar" a causa del "deficient" funcionament del sistema de presa de terra de les pantalles dels cables de la línia de 220 kV Collblanc-Badalona, propietat d'REE.

"Aquestes deficiències latents, fruit de la falta d'un manteniment adequat, van afavorir l'incendi de la subestació Maragall", conclou el govern català.

La interrupció en el subministrament elèctric que va patir Barcelona i part de la seva àrea metropolitana el 23 de juliol de 2007 va afectar també a alguns serveis essencials de la ciutat, com tretze centres d'assistència primària, diverses línies de metro, ferrocarril i tramvia i el subministrament d'aigua.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.