Societat

Barcelona demana a la Generalitat que obri un expedient sancionador per una nova caiguda d'un cable de Red Elèctrica

L'Ajuntament de Barcelona ha demanat a la Generalitat que obri un expedient a Red Eléctrica per la caiguda aquest divendres d'un cable d'alta tensió al nus de la Trinitat, que va obligar a tallar el trànsit i va provocar grans cues, un incident similar al de juliol de 2007 quan la caiguda d'un cable va ser la causant de la gran apagada a Barcelona.

L'accident va passar al voltant de les 16:30 hores de divendres a la C-58 en unes obres de manteniment d'una línia d'alta tensió que porta a terme Red Elèctrica quan, per causes que encara es desconeixen, un cable d'alta tensió va caure prop del nus de la Trinitat, ha informat el consistori.

Per poder retirar el cable es va tallar el trànsit a la C-58, l'AP-7 i l'N-152, i es va provaocar retencions a les principals vies d'entrada i sortida de Barcelona de la zona nord de la ciutat i a les rondes.

El quart tinent d'alcalde de l'ajuntament, Ramon García-Bragado, ha demanat formalment a la direcció general de l'Energia de la Generalitat l'obertura d'un expedient informatiu per investigar les causes de l'incident. El consistori també demana que en cas que hi hagin responsabilitats es depurin amb el corresponent expedient sancionador.

L'incident no va afectar al servei elèctric, segons que ha informat Fecsa-Endesa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.