Societat

L'aigua del Rec Comtal i antics pous: noves mesures per pal·liar la sequera

Barcelona i l'àrea metropolitana prendran mesures per a garantir el subministrament d'aigua davant la sequera, entre les quals destaca la recuperació de pous i de l'antic Rec Comtal, que data del segle XI i que abans abastia el centre de Barcelona amb aigua del Besòs.
El president de l'Entitat del Medi Ambient (EMA), Francesc Narváez, ha assegurat que "en cap moment" s'ha treballat amb la hipòtesi que s'hagi d'arribar a tallar el subministrament d'aigua domiciliària i ha afegit que l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) és una de les zones on es consumeixen "menys litres d'aigua d'Espanya".

Recuperació dels pous
Una de les mesures plantejades passa per la recuperació de 14 pous que fins ara estaven en desús com a conseqüència de la contaminació d'aqüífers. D'una banda, Agbar recuperarà nou pous a Sant Feliu de Llobregat, el Papiol, Gavà, Montcada i Reixac i La Llagosta. Aquests pous aportaran un 16% de la demanda. Per la seva banda, el gerent de la EMA, Carles Conill, ha anunciat la recuperació de tres més en Castellbisbal, Sant Vicenç dels Horts i Molins de Rei, i la construcció d'un altre al Prat de Llobregat i una nova planta de tractament d'aigua de pous a Barberà del Vallès. Aquestes mesures cobriran un 6% de la demanda.

Conill ha afegit que estan estudiant amb altres ajuntaments possibles mesures de recuperar aigua, per exemple aigua freática, i ha explicat que a través del "stripping" i l'osmosis invertida es garanteix totalment la qualitat d'aquest aigua.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

figueres

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins