Societat

Enxampen conduint begut un jove que anava al jutjat a declarar per un altre incident de trànsit

Agents dels Mossos d'Esquadra van detenir dijous Kamal A. N., de 22 anys, veí de la Pobla de Segur, acusat de conducció temerària, de conduir sota els efectes de l'alcohol i de resistència a l'autoritat. El jove va ser interceptat conduint begut quan es dirigia al jutjat de Tremp per declarar davant del jutge en relació a un incident de trànsit anterior.

Una patrulla que feia un control a la carretera N-260, a la Pobla de Segur, va observar un turisme que avançava un altre vehicle en un pas de vianants. Els mossos van fer al conductor senyals perquè s'aturés, però va fugir a tot gas i durant la fugida va estar a punt d'atropellar una dona que passejava el seu gos que, per evitar ser envestida, va haver de llençar-se a un costat de la carretera.

Segons fonts policials, el vehicle es va aturar 50 metres mes enllà i en van sortir sis ocupants (un més del permès en els turismes), i un d'ells van intentar escapolir-se. Tots, excepte un, van ser aturats pels agents i identificats. Al conductor van fer-li la prova d'alcoholèmia, que va donar una taxa de 0,45 mg/l en aire espirat. Tot i que aquesta taxa no és penal per ella mateixa, la conducció temerària sí que la converteix en delicte, per això els mossos van imputar-li un delicte per conduir sota els efectes de l'alcohol. A més, van comprovar que el detingut no té permís de conduir i que el vehicle no té assegurança.

En el moment de cometre la infracció, el jove es dirigia a Tremp per declarar davant del jutge en relació a un altre incident que va tenir lloc el passat 7 de març. Els fets van ocórrer a la carretera C-13, també a la Pobla de Segur, quan uns agents van aturar en un control ordinari un turisme, el conductor del qual va negar-se a sotmetre's a la prova d'alcoholèmia. Kamal A.N. era l'acompanyant. Els mossos van immobilitzar el vehicle i van continuar la seva ruta, però poc després van comprovar que el cotxe ja no hi era. Davant la impossibilitat de comprovar qui dels dos joves havia trencat el parany i s'havia endut el vehicle, els agents van imputar al conductor per haver comès un delicte de negativa a sotmetre's a la prova d'alcoholèmia i van citar a tots dos per a que declaressin pel delicte de desobediència greu per trencament d'immobilització i falta contra el patrimoni.

El jove va passar ahir a disposició judicial al jutjat d'instrucció número 1 de Tremp i va quedar en llibertat amb càrrecs.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva