Societat

Demanen fins a 4 anys i mig de presó a tres mossos per una detenció il·legal a les portes de la sala Bikini

Tribunals

La Fiscalia ha sol·licitat penes de fins a quatre anys i mig de presó per als tres mossos acusats de detenir il·legalment un jove en una discoteca de Barcelona, quan es trobaven fora de servei, i de clavar-li una pallissa a la comissaria de les Corts.

La qualificació fiscal demana tres anys i mig de presó i nou d'inhabilitació pel delicte de detenció il·legal per als tres agents, i un any més de presó i tres d'inhabilitació, per a dos d'ells per un altre delicte de lesions.

El fiscal també proposa una multa de 550 euros, així com una indemnització de 5.000 euros per a la víctima, José Antonio M., pels perjudicis ocasionats, segons que ha informat avui el bufet Col·lectiu Ronda en un comunicat.

El jove va denunciar que la nit del 2 de juny de 2006, tres agents fora de servei, amb els quals va tenir una baralla en la discoteca, el van detenir de forma il·legal i, una vegada a la comissaria, dos d'ells li van clavar una pallissa i el van amenaçar amb que, si els denunciava, el matarien i violarien la seva dona.

El cas del José Antonio M. va ser un dels primers maltractaments a la comissaria de les Corts de Barcelona que va sortir a la llum pública. Després d'aquest i altres casos de maltractaments el departament d'Interior va col·locar càmeres en la dependència policial per vigilar el tracte als detinguts.

L'acusació particular, exercida per Col·lectiu Ronda, sol·licita, de la seva banda, una condemna de cinc anys de presó i deu d'inhabilitació per als tres agents per la presumpta detenció il·legal, i, per als dos suposats autors de l'agressió, a més, altres quatre anys de presó per delictes contra la integritat moral i de lesions.

Aquesta part xifra la indemnització pels perjudicis ocasionats en 11.500 euros, i demana una multa de 1.200 euros per als dos agents que presumptament van participar en la pallissa en la comissaria. Segons l'acusació particular, la baralla es va originar quan un company de la víctima va fregar una agent imputada, la qual cosa va derivar en una baralla en la qual es van involucrar els altres dos acusats. Pel que sembla, el jove agredit va acudir per posar calma i va apartar un dels agents, que va caure a terra, la qual cosa va generar que la bronca s'aintensifiqués.

Expulsats del Bikini
Els serveis de seguretat de la sala Bikini els van expulsar del local, no sense que abans els tres mossos de paisà s'identifiquessin com a agents de la policia catalana. Una vegada al carrer, malgrat que ja havia arribat una patrulla dels Mossos uniformada, els tres agents, adscrits a l'àrea d'Investigació Regional, van demanar ser ells els que detinguessin Antonio M.

El jove va ser traslladat a la pròxima comissaria de les Corts, on li van seguir els seus amics, encara que en arribar els Mossos els van comminar a marxar.

Segons la víctima, una vegada que va estar a l'interior de la Comissaria, els dos agents masculins (la dona ja no va tornar a aparèixer) el van portar a un calabós, on, durant almenys quinze minuts, li van propinar tota mena de cops a la cara i en els costats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Protestes a Sabadell per la nova taxa de tractament de residus comarcal

Sabadell
Societat

El cementiri de Montjuïc recupera l’espai interconviccional

Barcelona
societat

Tres detinguts per intentar estafar una parella en una transacció per comprar bitcoins

Barcelona

El protocol de maltractaments de gent gran detecta 38 nous casos en un any

GIRONA
societat

Desallotgen l’acampada en suport de Palestina a la plaça Universitat

Barcelona

Parc natural, submarinistes i pescadors s’alien per treure residus del mar

l’estartit
Palamós

La CUP portarà a Antifrau la gestió sanitària al Baix Empordà

palamós
GIRONA

L’Ajuntament adjudicarà directament l’avaluació del pont de l’Areny

GIRONA
serveis

El Casal de la Gent Gran de l’Havana de Mataró s’obrirà al setembre

Mataró