Societat

Tallades cinc carreteres a Sant Hilari Sacalm, Arbúcies, Coll de Pal, Coll de la Creueta i Toses per la neu

Reobert el túnel de Bracons a la C-37 després d'haver estat tancat dues hores pel temporal

La nevada obliga a tallar aquest dimarts a la tarda cinc carreteres a la xarxa viària catalana. Segons informa el Servei Català de Trànsit (SCT), es tracta de la GIV-5201 a Sant Hilari Sacalm, la GIV-5411 a Arbúcies, la BV-4024 a Coll de Pal, la GIV-4016 a Toses i la BV-4031 al Coll de la Creueta, entre Castellar de n'Hug i Toses. En paral·lel, hi ha deu carreteres més que necessiten cadenes, destacant l'N-260 al Ripollès (entre Riudaura i Ripoll, i entre Planoles i Guils de Cerdanya) i la C-38 a Sant Joan de les Abadesses. També es recomana precaució per la neu i el gel a la C-17 a Ripoll. 

Tot i que aquest dimarts ha començat relativament tranquil, amb poca pluja dispersa, amb el pas de les hores el temps s’ha anat animant i al migdia s’ha posat a nevar amb força en diverses localitats gironines com Les Preses, Olot , Planoles, Ripoll, Camprodon o Molló.

Reobert el Túnel de Bracons a la C-37, tancat durant el matí per nevades

 El Túnel de Bracons a la C-37 està tallat per presència de neu, segons ha informat el Servei Català de Trànsit . D’altra banda, és necessari utilitzar cadenes a la C-25 entre Sant Julià de Vilatorta i Santa Coloma de Farners, on també està restringit el pas a camions. En paral·lel, tot i que el tram del Túnel del Capsacosta no està tallat, pateix retencions i cues de més de 40 minuts  des del vial Sant Jordi d'Olot en direcció Les Preses fins a la rotonda de l'accés al Túnel de Bracons, que continua tancat. 

La pluja fon l'enfarinada de Sant Hilari Sacalm 

Per altra banda, la pluja que ha començat a caure a primera hora de la tarda ha fet fondre tota la neu que havia anat agafant a Sant Hilari Sacalm des del migdia. La nevada ha deixat gruixos importants que dificultaven el pas de vehicles pels carrers del municipi. Una retroexcavadora s'ha encarregat de retirar les restes que hi havia als carrers per facilitar la circulació sense necessitat de portar cadenes. De moment, els accessos per arribar al municipi estan tots oberts, tret del desviament de la Font Vella per anar fins al pla de les Arenes, que segueix tancat per neu.

D'aquesta manera, es preveu que l’episodi s’anirà generalitzant per tot el territori i s’intensificarà en comarques com la Garrotxa, el Ripollès i la Selva. Es poden superar el llindar de 10 centímetres i la cota de neu se situarà al voltant dels 700 metres. Localment podria baixar fins als 400. A la tarda, pujarà als 900 metres al litoral i prelitoral.

Protecció Civil ha activat en fase d’alerta el Pla especial d’emergències per nevades a Catalunya (Neucat). També alerta per fort onatge, per acumulació de pluja i per vent. Així mateix, Trànsit avisa de la presència de neu i gel a la C-25 a Sant Hilari Sacalm.

Avancen el retorn a casa d’un centenar d’alumnes al Ripollès per la neu

El Consell Comarcal del Ripollès ha avançat el retorn a casa d’un centenar d’alumnes per la neu, que ja cau amb força en alguns punts de la comarca. Es tracta dels usuaris de les les línies 1, 2 i 3, que corresponen als municipis de Beget, Llanars, Molló, Setcases i Vilallonga del Ter. Per altra banda, les escoles de Sant Pau de Segúries i Vilallonga del Ter han suspès l’activitat i ja no faran classe a la tarda.

.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona