Societat

Xile, plaça castellera

Els Castellers de Vilafranca tanquen amb èxit un viatge formatiu al país sud-americà

La colla castellera de Vilafranca del Penedès (Alt Penedès) que en l'última setmana ha format diversos castellers durant la seva visita a Xile ha declarat aquest país "plaça castellera" de Llatinoamèrica. Així ho ha assenyalat avui Josep Cabré, president dels Castellers de Vilafranca, que ha tornat avui a Catalunya després d'una visita de vuit dies en la qual han visitat Santiago, Curicó i Valparaíso.

Prop de 150 castellers d'aquesta agrupació van arribar a Xile dilluns passat per donar a conèixer aquesta tradició, vinculada a la germanor, la solidaritat i la confiança en els altres.

Durant la gira, la colla catalana ha realitzat diverses actuacions, algunes d'elles a la plaça d'Armes, davant del Palau de la Moneda i als peus de la Torre Entel de la capital xilena. A més, han participat en diverses activitats organitzades per les comunes de Santiago de Lo Prado i Peñalolén, on en l'últim any i mig s'han constituït dues agrupacions com a part d'un programa d'educació que pretén integrar aquesta activitat en els col·legis del sector.

2.400 aficionats xilens
Els organitzadors calculen que aquesta visita ha implicat uns 2.400 aficionats als castells d'aquests dos municipis, així com a 31.000 persones més que viuen en els barris on es pretén fomentar la solidaritat i la feina en equip.

La ministra xilena de Cultura, Paulina Urrutia, ha celebrat la visita de la colla castellera i ha animat que es "multipliqui" aquesta pràctica al país com una via per promoure la cohesió social. La Generalitat, la Diputació de Barcelona, l'Ajuntament de Vilafranca, diverses entitats privades i els membres de la colla han finançat aquest viatge, que comptava amb un pressupost de 300.000 euros.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.