Societat

Els futurs millors jardiners competeixen a Salt

L’institut de Salt organitza el concurs de jardineria de Catalunya Catskills per alumnes de formació professional

L’institut Salvador Espriu serà l’organitzador aquest any del concurs de jardineria Catskills, que es farà per primer cop a Salt els dies 22 i 23 de febrer i reunirà alumnes de jardineria de centres educatius d’arreu de Catalunya. Catskills és un campionat que s’organitza cada dos anys i consisteix en la construcció d’un jardí de quinze metres quadrats amb el material que proporciona l’organització. Tindrà lloc paral·lelament al Fòrum Professional de Jardineria, que organiza el Gremi de Jardineria de Catalunya. Tant el fòrum com el concurs Catskills se celebraran al Canal de Salt.

Les escoles participants al Catskills són l’INS Salvador Espriu, EAF Casa Xifra, INS d’Horticultura i Jardineria de Reus, INS Jardineria i Agricultura les Garberes, INS la Bisbal, INS la Garrotxa, INS Talaia, INS les Salines, EFP Quintanes, INS Rubió i Tudurí i ECA Solsonès.

La Direcció General de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, va donar impuls als Campionats d’FP de Catalunya, Catskills. Tenen com a objectiu principal la promoció de la Formació Professional a través de la participació de l’alumnat en una competició que afegeix una motivació extra en el seu itinerari professional, i també una experiència personal enriquidora. Al mateix temps, el centre educatiu i el professorat que participa en la preparació de l’alumnat pot intercanviar experiències i establir xarxes de col·laboració entre els centres i les empreses que hi participen.

L’alumnat ha de tenir, abans de l’inici del campionat, els coneixements teòrics suficients respecte als components materials sobre els quals versen les proves. A més, ha de reunir les qualitats següents: concentració, capacitat de resoldre problemes i de treballar sota pressió. Els alumnes que obtenen la medalla d’or participen posteriorment en el Spainskills, la competició estatal, i posteriorment poden classificar-se també per l’Euroskills i Worldskills.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós