Societat

Educació investiga la presumpta agressió sexual a dos menors al Vendrell

Gonzàlez-Cambray assegura que l’augment de les violències son ‘un reflex de la societat’ i demana la implicació de tothom

Educació està investigant “des del primer moment” la presumpta agressió sexual a dos menors en un institut del Vendrell (Baix Penedès) des de la Unitat d’Atenció a les Víctimes de Violències, la inspecció educativa i també “acompanyant les famílies”, ha assegurat avui el conseller del departament, Josep Gonzàlez-Cambray. En declaracions a Efe abans d’inaugurar el Saló de l’Ensenyament, Gonzàlez-Cambray no ha volgut donar més detalls de la investigació però davant el degoteig de casos de violència als centres educatius, ha demanat la “implicació de tota la societat, famílies i companys d’alumnes” per aturar aquesta escalada.

Per al conseller, aquestes violències són “reflex de la societat” i “desgraciadament” seguiran passant “per molts recursos que hi posem”, per això “hem de canviar la mirada tota la societat”. “Estem davant d’un problema que ens preocupa, que és el de la salut mental, i és un dels reptes al qual volem donar resposta en els propers anys”, ha assegurat. Ha posat més deures sobre la taula, ja que encara que “hi ha molts centres que estan duent a terme bones actuacions de sensibilització”, considera que cal “millorar la detecció amb la implicació de famílies i de companys” perquè moltes de les violències “són invisibles als ulls dels adults”.

Un jutjat de Tarragona està investigant l’agressió sexual de cinc menors a dos companys a l’Institut Escola Àngel de Tobies del Vendrell. Els nois haurien fet tocaments a les dues víctimes, també menors. Només dos dels cinc nois que van comparèixer ahir davant del jutge instructor són imputables penalment, ja que els altres tres que suposadament van participar en l’agressió sexual tenen menys de 14 anys. El jutjat d’instrucció número 4 de Tarragona, en funcions de guàrdia, va acordar les mesures cautelars que va proposar Fiscalia de Menors per als dos adolescents, que estan acusats de delictes d’agressió sexual contra dos companys del mateix centre escolar. A més de la llibertat vigilada, el magistrat va prohibir als dos adolescents acostar-se a menys de 50 metres de les víctimes i comunicar-s’hi per qualsevol mitjà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Els Mossos reforcen l’Horta de Lleida amb agents de paisà

LLEIDA
Consol Aroca
Secretària de Dones pel Futur

“Teníem clar que aquelles torres s’havien de salvar”

SANT ADRIÀ DE BESÒS
Pepi Astor
Va treballar a les Tres Xemeneies

“Miro el petjapapers i em venen tots els records”

BARCELONA

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Marta Paset
Cap de l’oposició de l’Ajuntament de Tordera (ERC)

“No aprovar el pressupost és el primer gran fracàs del govern”

Tordera
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona
Moda

El món mira la moda nupcial que s’exhibeix a Barcelona

Barcelona