Societat

Les coses ben fetes no tenen preu

Infraestructures

“Els diners més ben invertits en una obra són els que es destinen als estudis previs”. No fer els estudis per reduir costos pot comportar problemes com els esvorancs que van aparèixer a les obres del TGV a l’Hospitalet.
“El que ha passat referma la teoria que s’ha de gastar més en els informes preliminars”, perquè “arranjar els desperfectes ha costat bastant més” del que es necessitava per garantir la seguretat i estabilitat de l’obra, indica el president de l’Associació de Consultors d’Estructures, Antoni Massagué.

Massagué assegura que dels errors se n’aprèn i ara administració i constructores han extremat les mesures de seguretat perquè una situació com aquesta no es torni a repetir. Per aquest motiu els consultors d’estructures consideren que el debat sobre el pas del TGV per sota de la Sagrada Família “és improcedent”, ja que “si no poguéssim foradar les grans ciutats el progrés estaria totalment estancat”.

“Estem perfectament preparats per fer-ho”, conclou Massagué. Malgrat afirmar que no hi ha cap perill, assegura que “dels edificis de l’entorn el que és més segur és la Sagrada Família, perquè té uns grans i profunds pilotatges”.

Els consultors d’estructures reclamen que s’obligui que els edificis passin una inspecció cada deu anys per garantir-ne la seguretat, tal com es fa amb els cotxes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.