Societat

Més d'un centenar de conductors sense carnet, 'caçats' i imputats penalment en quatre dies

Ja són més d'un centenar els conductors sense carnet enxampats per la policia des que dijous va entrar en vigor l'article del Codi Penal que converteix en delicte aquesta infracció, que fins ara era una falta administrativa. Només a la ciutat de Barcelona, la Guàrdia Urbana n'havia caçat 48 fins ahir al vespre. I els Mossos d'Esquadra, a les carreteres, n'havien comptat 49. A aquestes xifres cal afegir-hi els casos de la resta de policies locals de Catalunya, encara no introduïts a les estadístiques. Se sap, per exemple, que en la primera nit de vigència de la nova norma es va imputar dos conductors a Lleida i dos més a Tarragona.

Els infractors descoberts incomplint l'apartat segon de l'article 384 del Codi Penal han sigut imputats com a presumptes autors d'un delicte contra la seguretat del trànsit, perquè conduïen sense haver obtingut mai el permís o tenint-lo retirat per ordre judicial. El resultat dels primers judicis ràpids per aquests casos, que es van fer divendres passat, indica que els imputats que acceptin la seva culpa seran sancionats amb multes de 1.440 euros i 20 dies de treballs comunitaris. Si no, poden ser condemnats a penes d'entre 3 i 6 mesos de presó, que els comportarien un ingrés efectiu en un centre penitenciari si reincidissin.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.