Societat

Imposen dues condemnes de cop a una conductora èbria

Dos judicis i dues condemnes el mateix dia. Així ha resolt el jutjat de primera instància i instrucció número 3 de Valls el cas d'una veïna de l'Espluga de Francolí (Conca de Barberà) enxampada conduint èbria dues vegades en una setmana.

Pel primer delicte, la dona, de 41 anys, ha estat condemnada a una multa de 124 euros, 20 dies de treballs en benefici de la comunitat i 8 mesos de retirada del carnet. Va ser la pena acordada en un judici de conformitat en què la imputada va acceptar que el dimarts 29 d'abril conduïa amb una taxa d'alcohol a la sang de 1,25 mil·ligrams d'alcohol per litre d'aire expirat, cinc vegades més que el 0,25 permès.

Pel segon delicte, comès el divendres dos de maig amb una taxa d'alcohol de 1,55, sis vegades el permès, la pena acceptada per l'acusada és d'una multa de 960 euros, 40 dies de treballs comunitaris i 1 any i 8 mesos de retirada del carnet.

En total, Concepció B.P., tindrà el carnet retirat 2 anys i 4 mesos, haurà de pagar 1.084 euros i li exigiran dos mesos de treball social. A més, tindrà antecedents penals, fet que pot comportar que si reincideix el fiscal demani que la condemnin a una pena de presó, demanda que la fiscalia no fa quan es tracta del primer delicte.

En aquest cas, tot i que la imputada acumula dues condemnes, el segon cas es va resoldre el mateix dia que el primer, de manera que no li constaven antecedents penals. Malgrat que havia estat denunciada per un delicte contra la seguretat del trànsit el 29 d'abril, el dos de maig encara no s'havia pogut fer el judici ràpid.

En la segona ocasió, els Mossos d'Esquadra van enxampar-la fent ziga zagues a la carretera N-240, envaint el sentit contrari de circulació, i van decidir detenir-la. Quan la van traslladar al jutjat, la dona es va desmaiar i va haver de ser traslladada a l'hospital per a un reconeixement mèdic. Finalment, el 4 de maig es van posar sobre la taula els dos casos que tenia pendents i es van poder dictar les dues condemnes per un delicte de conducció sota els efectes de l'alcohol. La fiscalia no va demanar que se li apliqués l'article de conducció temerària, tot i que la policia manté que va posar en perill els altres conductors.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
administració

Neix una entitat per difondre la història i la cultura de Roses

roses
Raúl Montilla
Periodista i escriptor

“Emigrar és molt dur, és un joc d’identitat molt bèstia”

Cornellà de Llobregat
SOCIETAT

ADF, 15 entitats i un restaurant a Els Bellots

TERRASSA
educació

Malestar perquè es tanca una línia d’I3 a Rocafonda de Mataró

Mataró
salut

Acord en defensa de l’antic hospital de Mataró

mataró
medi ambient

Badalona analitza la salut de 216 palmeres i 10 estan molt greus

Badalona
Sant Feliu de Pallerols

Sèlvans assaja un nou model d’economia rural a través de la gestió forestal

Sant Feliu de Pallerols
GIRONA

Retiren l’aparcament reservat a la Guàrdia Civil a Emili Grahit

GIRONA
SALUT

Créixer en entorns d’aire contaminat redueix la capacitat d’atenció dels nens

BARCELONA