Societat

Permeten el bany a les platges afectades per la taca blanca

Successos

Les platges del litoral barceloní on ahir es va prohibir el bany com a mesura de precaució després de l'aparició d'una gran taca blanca d'origen industrial tornen a estar avui en condicions òptimes per als banyistes, segons han confirmat fonts municipals.

Les platges del Prat de Llobregat, Gavà, Viladecans, Sitges i Vilanova van resultar afectades per una taca blanca que, segons els resultats de l'anàlisi de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), és tripalmina, un component principal de l'oli de palma que s'usa tant en la indústria com en l'alimentació, però que no conté cap de les substàncies tòxiques regulades per la normativa de qualitat de la Unió Europea.

A les platges de Sitges, Vilanova i la Geltrú i el Prat s'ha col·locat aquest matí la bandera verda, que permet el bany, mentre que a les de Castelldefels i Gavà oneja la groga, que aconsella el bany amb precaució.

Amb precaució
La regidora de Protecció Civil de l'Ajuntament de Castelldefels, Ruth Ortega, ha explicat que "hem col·locat la bandera groga com a mesura de precaució. L'aigua està bé, no hi ha cap tipus de resta tòxica i no hi ha perill, però no té les condicions habituals".

A l'aigua, segons Ortega, encara queden restes de la taca blanca que va afectar ahir el litoral.

"Volem alertar els banyistes que encara hi ha restes d'aquesta substància i que l'aigua no és tan cristal·lina com habitualment, però subratllem que no hi ha cap perill per al bany", ha dit.

Fonts de l'Ajuntament de Gavà han confirmat que en el seu litoral oneja la bandera groga, en aquest cas a causa del fort onatge que afecta la zona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.