Societat

El temporal de llevant deixa més de 100 litres en molts punts d'arreu de Catalunya

Temporal

El temporal de llevant ha deixat més de 100 litres en molts punts d'arreu de Catalunya, sobretot del Litoral i Prelitoral, segons dades del Servei Meteorològic de Catalunya. Les Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona són les zones que més precipitació han recollit. Des de divendres i fins aquest diumenge a mitja tarda, la pluja ha arribat acumular 183 litres a Torredembarra (Tarragonès), 182 als Ports (Baix Ebre), 175 litres a Prades (Baix Camp), 161 a Constantí (Tarragonès) i 155 a Mas de Barberans (Montsià).

També a Barcelona i la seva àrea metropolitana, el temporal ha deixat grans quantitats d'aigua com els 150 litres de Vallirana (Baix Llobregat), els 149 a Viladecans (Baix Llobregat) o els 144 de Begues (Baix Llobregat).

Els llocs on ha plogut menys ha estat precisament on feia més falta, que és a les capçaleres dels rius. La Vall d'Aran, l'Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà, el Pallars Jussà, les comarques de Ponent, les comarques centrals i l'Empordà són les zones on les precipitacions han fet menys acte de presència. S'ha recollit valors de 20 litres a Lleida, 18 al Pont de Suert i 15 litres a Roses. Tot i això, les pluges caigudes aquest cap de setmana ha fet augmentar més de mig punt, un 0,62% el nivell dels embassaments de les conques internes, segons dades provisionals de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA).

Aquest dissabte al voltant de les tres de la tarda els embassaments estaven a un 25,66% de la seva capacitat de mitjana, aquest diumenge a la mateixa hora el nivell era del 26,28%. A mesura que avanci la setmana, està previst que aquest percentatge augmenti una vegada l'aigua d'aquestes pluges i la resultant de la fusió de la neu arribi als embassaments. Pel que fa els pantans de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre, es mantenen estables.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.