Societat

La neu i el gel obliguen a circular amb cadenes per 17 carreteres catalanes

Meteorologia

La neu i el gel han obligat aquest dissabte al matí a tallar la circulació de la carretera C-14, a l'altura de Ribera d'Urgellet i Peramola (l'Alt Urgell), i de la LV-4241, a Sant Llorenç de Morunys (Solsonès), i han fet necessari l'ús de cadenes a d'altres 17 carreteres catalanes. També s'ha tancat la circulació pel Túnel de Viella als camions articulats, segons ha informat el Servei Català del Trànsit.

Altres vies afectades per la meteorologia a la província de Lleida són la C-1311, des de Tremp fins al Pont de Montanyana; la C-142b, per accedir al Pla de Bevei des de Naut Aran. A més, també s'ha d'utilitzar les cadenes per accedir al Port de la Bonaigua des d'aquest municipi i a l'Alt Àneu per la C-28.

L'ús de cadenes és també obligatori a la C-147, entre Esterri d'Àneu i Alós d'Isil; a la C-563, entre La Coma i La Pedra i Ortedo; a la C-563, entre Gòsol i Josa i Tuixén, i a la L-500, des del Pont de Suert fins a la Vall de Boí, i des d'aquesta població fins al Plà de L'Ermita, per la L-501, i a Erill la Vall, per la L-502.

També calen a la L-401, entre Guixers i Coll de Nargó, des d'aquesta població a Isona per la L-511, així com per accedir a Llavorsí des de Tavascan, per la L-504, i des d'Alins, per la L-510. A més, són imprescindibles per circular des del Port del Cantó cap a Sort.

A la demarcació de Barcelona és obligatori circular amb cadenes a la carretera BV-4024 entre Bagà i el Coll de Pal, a la BV-4025 entre Cercs i Figols, i a la BV-4243 de Berga a Rasos de Peguera. Pel que fa a la demarcació de Tarragona, no s'han registrat problemes en tot el matí i, a Girona, la neu i el gel només han causat dificultats a la carretera GI-400, a Alp, i a la N-260, a Puigcerdà, tot i que no era obligatori l'ús de cadenes, si bé es va restringir el pas de camions en aquesta última via.

El Centre d'Emergències de Catalunya (Cecat) va activar a les 5.31 hores de divendres la fase d'alerta del Pla especial d'emergències per risc de nevades a Catalunya (Neucat) a les quatre províncies catalanes. Segons el Servei Metereològic de Catalunya, aquest dissabte es poden registrar gruixos de més de dos centímetres de neu a 400 metres d'altura, de deu centímetres a 800 metres i de fins a 20 per sobre dels 1.500 metres. 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Inditex es planteja tancar dues de les quatre botigues que té a Figueres

figueres
medi ambient

Un decret intenta fer més àgil el control de la sobrepoblació de conills, senglars o cabirols

Tàrrega
Infraestructures

Els veïns de Joan Miró exigeixen als partits un compromís per preservar el parc

Barcelona
medi ambient

Tarragona proposa una trentena d’activitats per conscienciar sobre el canvi climàtic

TARRAGONA

L'Ajuntament denuncia l'ocupació per fer-hi un casal de joves del magatzem dels Castellers

SANT CUGAT DEL VALLÈS
GIRONA

Tempesta i calamarsa a la Selva, el Gironès i el Baix Empordà

GIRONA
medi ambient

Denúncia a Fiscalia per la presència d’excavadores a l’Espai Protegit dels Muntanyans, a Torredembarra

Mor un home arran d’una baralla a la Barceloneta

BARCELONA

El Centre de Naixements de l’Hospital de Martorell torna a l’activitat

Martorell