Societat

Fecsa-Endesa treballa a Barcelona amb un sistema de perforació sense rases

Electricitat

La companyia elèctrica Fecsa-Endesa ha començat a treballar a Barcelona amb un nou sistema de perforació horitzontal que permet estendre cables sense obrir rases i que evita el risc de ruptures de conductes d'altres serveis, com gas o aigua.
Segons ha informat avui la companyia, es tracta d'una tècnica per instal·lar cablejat subterrani de mitjana tensió, dirigida sobretot per col·locar línies per sota d'infraestructures. A Barcelona ho utilitzen per canalitzar la xarxa per sota d'elements sensibles com el metro, Renfe o els tramvies del Trambesòs.

El sistema de perforació horitzontal dirigida té la propietat de guiar la trajectòria mitjançant una capçalera que, a través d'un transmissor, envia un senyal a un receptor de superfície. En alguns punts de la ciutat s'ha treballat fins a arribar als 30 metres de profunditat i 300 de longitud.

La terra retirada es recull en una cinta transportadora i es col·loca en un dipòsit, per portar-la després al gestor de residus corresponent.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.