Societat

Un incendi deixa 70.000 abonats sense llum

Infraestructures

Un incendi declarat en una galeria de servei de la subestació elèctrica de Badalona de Fecsa-Endesa ha deixat sense llum uns 70.000 abonats de Badalona, Sant Adrià i Barcelona. En aquests moments, i segons han informat fonts de Fecsa, queden uns 2.000 usuaris sense subministrament elèctric.
Així doncs, els Bombers de la Generalitat treballen en la subestació des de les 00:33 hores d'avui en un incendi que ha afectat parcialment les instal·lacions, situades a l'avinguda Eduard Maristany, número 58, de Sant Adrià del Besòs, just al costat de la central tèrmica que també s'ubica en aquest municipi.

L'incendi s'ha concentrat en una galeria de serveis de la subestació per la qual es gestionen serveis d'alta i mitjana tensió elèctrica, i el foc no ha causat danys personals.

A causa de l'incendi i d'acord amb un protocol d'actuació que Fecsa-Endesa té amb els bombers, s'ha procedit a desconnectar una gran part del corrent elèctric de la subestació perquè els bombers poguessin treballar en l'extinció sense riscos.

En un primer moment, han estat uns 70.000 els abonats afectats per aquest incendi dels municipis de Badalona, Sant Adrià del Besòs i de diversos barris de Barcelona, si bé cap a les 07:45 hores els abonats sense llum s'han reduït a uns 10.000, que es concentren bàsicament a la zona més pròxima a la subestació a Badalona. De fet, només a Badalona, el foc ha afectat el 20% de la població.

Grups electrògens
Per solucionar la falta de subministrament elèctric, la companyia ha desplaçat a Badalona 17 grups electrògens que donaran llum preferentment a ambulatoris, si bé l'hospital Germans Trias i Pujol, Can Ruti, no s'ha vist afectat per aquest succés, han precisat les mateixes fonts.

Els Bombers de la Generalitat han desplaçat al lloc 15 dotacions, a les quals donen suport altres vehicles dels Bombers de Barcelona, que han aconseguit controlar el foc cap a les 01:52 hores d'avui.

A partir d'aquell moment, els bombers han treballat per sufocar totalment les flames i a hores d'ara les tasques se centren a refredar els últims punts calents de l'incendi i a ventilar les instal·lacions afectades.

Els Bombers han indicat que de moment es desconeixen les causes de l'incendi, que hauran d'investigar perits qualificats una vegada finalitzin totalment les tasques d'extinció.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
administració

Neix una entitat per difondre la història i la cultura de Roses

roses
Raúl Montilla
Periodista i escriptor

“Emigrar és molt dur, és un joc d’identitat molt bèstia”

Cornellà de Llobregat
SOCIETAT

ADF, 15 entitats i un restaurant a Els Bellots

TERRASSA
educació

Malestar perquè es tanca una línia d’I3 a Rocafonda de Mataró

Mataró
salut

Acord en defensa de l’antic hospital de Mataró

mataró
medi ambient

Badalona analitza la salut de 216 palmeres i 10 estan molt greus

Badalona
Sant Feliu de Pallerols

Sèlvans assaja un nou model d’economia rural a través de la gestió forestal

Sant Feliu de Pallerols
GIRONA

Retiren l’aparcament reservat a la Guàrdia Civil a Emili Grahit

GIRONA
SALUT

Créixer en entorns d’aire contaminat redueix la capacitat d’atenció dels nens

BARCELONA