Societat

Dos detinguts acusats d'escanyar i robar a 27 persones a Barcelona

Policial

Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de l'Eixample de Barcelona han detingut dues persones acusades de diversos robatoris amb violència comesos al barri de Sant Antoni. Els detinguts, Agustín F. N., de 32 anys, i Marco D.B., de 26 anys, actuaven sempre de la mateixa manera i assaltaven a les seves víctimes a l'interior de portals.

Els robatoris, que van ser comesos entre els mesos de juny i juliol amb unes característiques molt similars, van crear certa alarma social al barri: els dos detinguts assaltaven a les seves víctimes, gairebé sempre homes d'edat avançada, a l'interior de porteries o ascensors. Les sorprenien per darrera i, després d'estrènyer-los fortament el coll els robaven els objectes de valor i els diners que portaven a sobre. En algunes ocasions demanaven el número secret de les targetes bancàries (PIN) i efectuaven reintegraments en efectiu de forma immediata. En d'altres casos fugien amb els objectes robats deixant la víctima inconscient a terra. Els arrestats havien arribat fins i tot amenaçar a les víctimes de punxar-les amb una xeringa infectada si cridaven.

Als detinguts se'ls relaciona amb 27 robatoris d'aquestes característiques tot i que podrien estar relacionats amb un número més elevat d'aquest tipus de delictes ja que algunes de les víctimes van manifestar la impossibilitat de poder facilitar una descripció dels autors fruit de les circumstàncies particulars de cada cas, la poca llum que hi havia a la porteria en la que van ser assaltats i la situació de por que van viure durant els fets.

Els presumptes lladres van reconèixer, ja a comissaria i davant del seu advocat, l'autoria dels fets. El jutge ja ha decretar el seu ingrés al Centre Penitenciari d'homes de Barcelona. Des que van ser detinguts els dos sospitosos, el passat dia 17 de juliol, no s'ha denunciat cap fet de característiques similars a la zona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.