Societat

Els Mossos precinten la galeria incendiada i no permeten l'accés als tècnics de Fecsa

Infraestructures

Els Mossos d'Esquadra han precintat la galeria incendiada de la subestació de Fecsa-Endesa de Badalona per poder investigar l'origen del foc i permetre que els Bombers solucionin els desperfectes, per la qual cosa no permetran l'accés als tècnics de la companyia elèctrica fins aquest dijous.

Segons han confirmat fonts de la policia catalana i de la companyia elèctrica, a la galeria on s'ha produït l'incendi aquesta passada mitjanit, que ha originat un tall de llum que ha afectat 70.000 abonats, només hi poden accedir els Mossos d'Esquadra i els Bombers de la Generalitat.

D'aquesta forma, els tècnics de Fecsa-Endesa hauran d'esperar fins aquest dijous per entrar a la galeria afectada i començar a reparar el material elèctric afectat per les flames.

Això no obstant, els tècnics sí que poden treballar per fer el bypass per restablir el servei en els cables afectats, ja que aquesta operació es porta a terme fora de la galeria incendiada.

Generadors al carrer
L'apagada que ha afectat 70.000 abonats de Badalona, Sant Adrià i Barcelona durant més de 12 hores per l'incendi en una subestació de Fecsa Endesa ha obligat a la distribució d'un total de 43 generadors per diverses zones del Barcelonès nord.
De fet, 36 d'aquests generadors s'han instal·lat a Badalona per donar subministrament elèctric als barris de Llefià, la Salut i Artigues de la ciutat.

La companyia ha assegurat que l'avaria de la subestació se solucionarà en menys de 48 hores, i que ja treballa en la reparació per fer desaparèixer els generadors en aquest termini de temps.

Aquesta apagada es produeix just mig any després de la gran apagada de Barcelona, que va deixar més de 300.000 abonats sense electricitat, alguns d'ells durant més de 48 hores.

L'apagada ha obligat a suspendre 18 operacions quirúrgiques a l'Hospital de Badalona i les classes en una escola, segons ha explicat avui en roda de premsa l'alcaldessa de la ciutat, Maite Arqué. L'alcaldessa ha assegurat que el subministrament ja s'ha restablert a tota la ciutat.

Incidències
A més de les 18 operacions quirúrgiques, de les quals una es farà entre aquesta tarda i demà i la resta es reprogramaran en els pròxims 15 dies, també s'han suspès les proves a 42 pacients de l'àrea de radiologia. Cinc col·legis s'han vist afectats per la incidència, però només un, l'escola Pau Casals, ha enviat els nens a casa seva.

La Generalitat obrirà un expedient informatiu per esbrinar les causes de l'incendi. Un cop extingit el foc, els bombers han començat a examinar la galeria on es va declarar per determinar-ne l'origen.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SALT

L’Espai Gironès celebra el 19è aniversari repartint més de 1.200 regals

SALT
CASTELL I PLATJA DA’RO

La primera llavor de la cooperació Guíxols-Vall d’Aro, al mercat laboral

CASTELL I PLATJA D’ARO

Nova càtedra en sostenibilitat a la UPC de Terrassa en col·laboració amb TÜV SÜD

TERRASSA
GIRONA

Uns 900 infants participaran en la 16a edició de la Fira de la Ciència

GIRONA
recerca

Un estudi de la UAB obre la porta a noves teràpies contra el Parkinson

Cerdanyola del Vallès
GIRONA

Més de 700 multes per dificultar l’accés a la via pública en menys de 15 dies

GIRONA
Educació

Famílies de Barcelona reclamen modificar els criteris de preinscripció a I3

Barcelona
administració

Neix una entitat per difondre la història i la cultura de Roses

roses
Raúl Montilla
Periodista i escriptor

“Emigrar és molt dur, és un joc d’identitat molt bèstia”

Cornellà de Llobregat