Societat

La vaga d'autobusos de Barcelona es manté per als dies 2, 3 i 4 gener

TMB reafirma la seva proposta de negociació al comitè d'empresa d'autobusos i demana que es desconvoqui la vaga

La vaga d'Autobusos de Barcelona es manté per als pròxims dies 2, 3 i 4 de gener en persistir les discrepàncies entre TMB i els sindicats CGT i ACTUB, convocants de les aturades, en acabar sense acord una nova reunió celebrada avui entre les dues parts.

A la reunió hi han participat, a més de l'empresa i els dos sindicats convocants de la vaga -CGT i Actub-, els altres sindicats que integren el comitè d'empresa, que són CCOO, UGT i el Sindicat Independent de Treballadors (SIT).

El vicepresident executiu de TMB, Dídac Pestaña, diu que l'empresa està disposada a abordar amb el comitè d'empresa la implantació del reial decret 902/2007 sobre el temps de treball dels conductors, una de les principals reivindicacions dels sindicats.

L'empresa també vol iniciar la negociació prevista a l'article 22 del conveni col·lectiu sobre els descansos dels conductors i les garanties de prestació del servei de cap de setmana.

La proposta de TMB presentada avui a la taula de negociació incloïa un calendari de reunions, la primera de les quals havia de tenir lloc dimecres que ve dia 2 i la segona divendres dia 4, així com en setmanes successives, amb la condició de desconvocar les aturades.

"Estem oberts a negociar tot -ha afirmat Pestanya-, inclosos descansos, perquè a més el conveni ho permet, però els sindicats convocants volen resultats abans de negociar".

Per la seva banda, el president del comitè d'empresa, Saturnino Mercader (CGT), ha indicat a Efe que TMB ha presentat avui un calendari de reunions "sense contingut ni compromisos" i que, en concret, no s'ha pronunciat sobre si l'aplicació del citat reial decret suposa una reducció de jornada.

En persistir el desacord, la vaga ja convocada per als dies 2, 3 i 4 de gener pròxims es farà amb els mateixos serveis mínims que els dels dies laborables del desembre passat.

Així, circularan entre les 06.30 i les 09.30 hores el 50% del servei en totes les línies regulars, un percentatge que s'elevarà al 60% entre les 17.00 i les 20.00 hores, segons estableix el decret de serveis mínims de la Generalitat.

En aquestes franges d'horaris també circularà un vehicle en cada línia de bus del barri i la resta del dia es donarà un 25% del servei en les línies 9, 11, 13, 21, 24, 63, 65, 92, 95, 109, 157 i Parc Montjuïc, amb intervals no superiors als 30 minuts, i atès que circulen per barris allunyats del metro.

CGT i ACTUB, els dos sindicats convocants, han emplaçat els conductors a una nova assemblea per a dimecres que ve a la sala d'actes d'un col·legi religiós del centre de Barcelona.

D'altra banda, els quatre treballadors de TMB que avui han començat una vaga de fam per donar suport a la negociació continuaran amb la protesta fins a les 20.00 hores d'avui, ha confirmat Saturnino Mercader.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Olot

Compren una antiga tèxtil per consolidar una illa educativa

Olot
Olot

La Plataforma Protegim el Volcà Montsacopa rep el suport de tres associacions de veïns

Olot
SOCIETAT

Els col·lectius LGTBI de Barcelona reclamen la superilla 28 de Juny

Barcelona
Societat

Cremen una bandera LGTBI penjada en un forn de Trinitat Vella

Barcelona
Societat

Lleida declara en ruïna imminent les dues naus cremades la revetlla de Sant Joan

Lleida
EDUCACIÓ

Conflicte entre docents i direcció a l’institut El Til·ler de les Franqueses

Les Franqueses del Vallès
Urbanisme

Tall de carrils a la ronda de Dalt per la cobertura d’un nou tram

Barcelona

Prop de 200 nens i nenes participen en les activitats de CaixaProinfància

GIRONA
MEDI AMBIENT

L’Energètica farà la primera compra de projectes renovables

Barcelona