Societat

Barcelona torna a aixecar-se amb vaga d'autobusos

Transport

Els autobusos de Barcelona tornen a funcionar aquest matí amb serveis mínims per la vaga dels conductors de TMB, que exigeixen dos dies de festa a la setmana i pauses durant la jornada laboral.

La jornada de vaga de 24 hores s'ha iniciat sense incidents i amb els serveis mínims funcionant amb normalitat però amb un autobús de la línia 64 atacat per uns desconeguts, que han trencat un vidre lateral del vehicle.
Com els altres dia de vaga –que la setmana passada es va allargar de dilluns a divendres–, els serveis mínims garanteixen un 50% del servei entre les 6.30 i les 9.30, i també de les 17.00 a les 20.00 hores, a més d'un vehicle en cada línia de Bus del Barri.

La resta del dia, circula només una quarta part del servei a les línies dels barris on no arriba el metro, que són les línies 9, 11, 13, 21, 24, 63, 65, 92, 95, 109, 157 i Parc Montjuïc.

Els treballadors es reuniran en assemblea per decidir si mantenen la mobilització. Tots els sindicats, inclosos els que no fan vaga, estan convocats aquest divendres a una reunió amb la direcció de TMB per parlar de les condicions de treball.

Des de TMB manifesten que, si l'assemblea de treballadors accedeix a desconvocar les aturades, demà divendres s'acordarà un calendari de negociacions, en què s'abordaran les mobilitzacions dels treballadors: els dos dies de descans a la setmana i les pauses en la jornada laboral, per complir així amb una directiva europea que estableix que els conductors han de descansar mitja hora per cada sis de conducció.

Mentrestant, la CGT, un del sindicats convocants, ha amenaçat d'estendre l'aturada a tots els transports públics de Barcelona si TMB acomiada els piquets als quals ha obert expedients per provocar aldarulls durant la vaga.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.