Societat

mon

Quart atac a Odessa per provocar una crisi alimentària mundial

Rússia ha atacat aquesta matinada els magatzems d’una empresa agrària, eliminant més de 120 tones de menjar

En la quarta nit consecutiva atacant l’epicentre del graner d’Europa, Rússia ha destruït aquesta matinada més de 120 tones de menjar. Després de fer miques la nit anterior infraestructures dels ports d’Odessa i Txornomorsk i fer desaparèixer 60.000 tones de gra que havien de ser exportades a la Xina, els míssils s’han acarnissat ara amb les terminals de gra d’una empresa agrària d’Odessa i han eliminat del mapa més de 100 tones de pèsols i 20 d’ordi. El missatge és clar i totalment coherent amb l’intent de Rússia de convertir la guerra en un conflicte d’àmbit internacional provocant una gran crisi alimentària.

Fa pocs dies, Moscou es va retirar de l’acord que permetia a Ucraïna seguir exportant cereals i des de llavors les infraestructures de la regió d’Odessa, claus en la distribució i venda sobretot de gra, s’han convertit en la seva prioritat. A l’espera de veure l’impacte en la demanda, ahir els preus del blat ja es van disparar. L’estratègia, doncs, no només impactarà en països especialment vulnerables que depenen de les exportacions ucraïneses, com Etiòpia, Líbia, el Líban o el Pakistan, sinó que pot provocar una nova onada inflacionista a Europa quan encara no s’ha controlat l’actual.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]