Política

Conflicte Bèl·lic a l’Est d’Europa

Rússia dispara trets d’avís i inspecciona un vaixell de càrrega a la Mar Negra

El mercant, amb bandera de Palau, ha pogut reprendre la marxa després de l’escorcoll

Set persones moren en bombardejos russos contra la regió de Kherson

Un vaixell de la flota russa a la Mar Negra ha aturat a la força i registrat un mercant que, segons Moscou, es dirigia a Ucraïna.

El ministeri de Defensa rus ha informat aquest diumenge que cap a tres quart de set del matí (una hora menys a Catalunya) ha ordenat al vaixell Sukru Okan, amb bandera de la República de Palau, que s’aturés per inspeccionar si transportava “mercaderies prohibides”. En no obtenir resposta, la patrullera Vasili Bikov li ha disparat trets d’avís.

A continuació un helicòpter amb un grup de militars russos ha abordat el mercant per escorcollar el vaixell de càrrega. Una vegada finalitzada la inspecció, el Sukru Okan ha pogut continuar el seu rumb cap al port ucraïnès d’Izmail, al riu Danubi, segons Moscou. No obstant això, a les pàgines web de trànsit la destinació del mercant de Palau és el port romanès de Sulina.

El passat 19 de juliol, dos dies després de sortir de l’acord del gra, el Kremlin va advertir que consideraria tots els vaixells que es dirigissin a ports ucraïnesos a través de la Mar Negra com possibles transportistes de material bèl·lic i, en conseqüència, potencials objectius militars. D’ençà de la suspensió de l’acord, que permetia operar a tres ports marítims ucraïnesos, el port fluvial d’Izmail s’ha conviertit ha esdevingut la principal porta d’entrada comercial d’Ucraïna. Està situat al riu Danubi i a quasi 100 Km de la mar, però el curs i el port són aptes per a grans vaixells comercials.

El passat 2 d’agost Rússia va bombardejar una sitja de cereals a Izmail i va destruir desenes de tones de gra, segons va denunciar Kíiv.

La marina ucraïnesa va anunciar dijous l’obertura de “corredors temporals“ per als vaixells mercants que naveguen cap i des de ports d’Ucraïna a la Mar Negra, tot i que va advertir que es manté l’amenaça militar russa i de les mines a totes les rutes.

Un bombardeig rus contra la regió de Kherson, al sud d’Ucraïna, ha deixat almenys set morts. Segons el ministre d’Interior ucraïnès, Igor Klimenko, entre les víctimes hi ha un nen de 12 anys i ha un nadó de 23 dies, que ha mort juntament amb els seus pares a la localitat de Chiroka Balka.

En paral·lel, les autoritats russes han afirmat haver destruït dos drons ucraïnesos a la regió de Bélgorod i un tercer a la de Kursk, totes dues frontereres amb Ucraïna. Segons el ministeri de Defensa rus, les defenses antiàeries han abatut cap a les onze del matí un aparell sobre Bélgorod i mitja hora més tard sobre Kursk. Segons Moscou, cap dels dos incidents no ha provocat “víctimes ni danys”.

El governador de la Bélgorod, Viatxheslav Gladkov, ha informat que un altre aparell enemic ha aconseguit “atacar una instal·lació de comunicacions”, però no ha donat més detalls.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLICIAL

Esquerra aposta per un model turístic de qualitat

LLORET DE MAR
regne unit

Khan és reelegit alcalde de Londres en la victòria laborista en els comicis locals

barcelona
ARGELERS de la marenda

El cap de llista de Junts per Girona apel·la als indecisos

ARGELERS
GIRONA

La CUP insta a reprendre el procés d’independència

GIRONA
política

La CUP vol trencar amb la “falsa normalitat” d’ERC, Junts i el PSC

girona
guerra a gaza

Avancen les negociacions per a un principi d’acord sobre un alto-el-foc

barcelona
alemanya

Ferit greu un candidat de l’SPD a les europees quan enganxava cartells a Dresden

barcelona
política

El PSC calma ara la campanya amb la llei de barris i la memòria històrica de Sánchez

barcelona

Els Comuns reivindiquen les escoles rurals i els consultoris mèdics

Regencós