Societat

Jordi Pujol i el Barça s'adhereixen al manifest per la creació d'"un far de la llengua catalana"

L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol, l'arquitecte Oriol Bohigas, l'escriptor Vicenç Villatoro i el Barça són algunes de les persones i entitats que s'han adherit al manifest per a la creació d'"un far de la llengua catalana" a l'església de Santa Maria d'Organyà (Alt Urgell).

La impulsora del manifest, Anna Maria Guàrdia, ha explicat que es tracta d'una iniciativa per commemorar el document literari més antic en català, les Homilies d'Organyà, i el far s'escull com a símbol d'un poble que "no vol veure desaparèixer la seva llengua".

Al manifest per la creació del far de la llengua s'indica que aquest monument hauria d'instal·lar al campanar de l'església de Santa Maria de Organyà, bastit sobre terra de cadascun dels set països i regions on es parla en català.
El ple de l'Ajuntament d'Organyà va aprovar a l'abril el manifest i es compromet a iniciar les gestions necessàries davant els departaments de Cultura i Medi Ambient per trobar la fórmula més adequada per materialitzar aquesta proposta.

A més de Pujol, Bohigas i Villatoro, també s'han posicionat a favor del projecte els expresidents del Parlament Heribert Barrera i Joan Rigol, la lingüista Aina Moll, l'arquitecte de la Sagrada Família Jordi Bonet i l'escriptora Maria Mercè Roca.

Respecte a les entitats, a més del Barça, han signat el manifest el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, la Biblioteca de Catalunya, el Centre Internacional de Premsa, l'Institut Ramon Llull, Òmnium Cultural i les universitats de Barcelona, Girona i Lleida, entre d'altres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Restauren 21 activitats extractives que havien quedat abandonades

olot
societat

Simulacre d’un atac amb ferits amb més de 500 alumnes i professionals sanitaris

Tortosa

El Celler de Can Roca torna a apadrinar la Campanya “Cava amb Cor”

girona
societat

Demanem que es modifiquin els plans d’ordenació a la Terra Alta per aturar projectes eòlics

Batea
societat

Manifest crític amb la gestió de la seguretat a presons

Barcelona
societat

Alerten d’estafes telefòniques per cobrar impostos municipals a Granollers

GRANOLLERS

Mataró impulsa una campanya contra els estigmes de la salut mental

mataró
girona

L’Ajuntament comença la campanya anual de control del mosquit tigre

GIRONA
societat

Arrenca el Rec.0 d’Igualada reivindicant la compra presencial

Igualada