Societat

L'Ajuntament de BCN inicia 5 nous sondejos al subsòl de la Sagrada Família

Infraestructures

L'Ajuntament de Barcelona començarà els cinc sondejos al subsòl dels voltants del temple expiatori de la Sagrada Família aquesta setmana, segons han confirmat fonts municipals.
D'aquesta manera, es començaran a fer les cales que ha reclamat un informe fet pel Col·legi de Geòlegs de Catalunya, que ha afirmat que calen aquests treballs per garantir la completa seguretat del túnel del TGV entre Sants i la Sagrada Família.

Aquest informe, fet d'ofici per l'òrgan col·legial i difós fa pocs dies, ha constatat que la construcció del túnel és "viable sempre que es tingui un coneixement exhaustiu del terreny, es trobi una correcta solució constructiva i es faci una perfecta execució de l'obra".

Ha detectat que tots els estudis geològics que s'han fet fins avui "estan fets amb correcció", però ha demanat més proves per "les incerteses detectades, especialment al model geològic", ja que "les experiències actuals en túnels urbans en altres parts del món suggereixen que els estàndards actuals poden no ser suficients per garantir la minimització del risc que la societat actual exigeix a aquesta mena d'obres".

Per complir amb aquestes condicions, l'estudi ha reclamat "la realització d'una anàlisi de risc que permeti identificar totes les possibles amenaces que puguin afectar el projecte en termes de temps, cost –no només econòmic– i seguretat, explicitant amb prou detalls les incerteses existents i on estan localitzades".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.