Societat

El Col·legi de Geòlegs demana més estudis sobre el risc de fer passar el TGV per la Sagrada Família

Infraestructures

Un estudi del Col·legi de Geòlegs de Catalunya sobre la construcció del túnel del TGV entre Sants i Sagrera considera "viable" aquesta obra, encara que recomana ampliar els informes realitzats fins ara sobre els riscos per a la Sagrada Família abans de començar les excavacions a prop d'aquest monument.
L'informe subratlla la necessitat de conèixer millor les característiques i propietats del terreny per on discorrerà el túnel, ateses "les incerteses detectades", especialment en el model geològic utilitzat en els estudis realitzats fins ara, segons que ha informat aquest col·legi professional.

"Les experiències recents en túnels urbans en diverses parts del món suggereixen que els estàndards actuals poden no ser suficients per garantir la minimització del risc que la societat actual exigeix a aquests tipus d'obra", apunta l'estudi.

Els geòlegs aconsellen, per tant, realitzar una anàlisi de risc més exhaustiva per identificar totes les possibles amenaces que poden afectar el projecte en termes de temps, cost i seguretat.

Els autors de l'estudi afirmen que el pas del TGV per les proximitats del temple ideat per Antoni Gaudí és "viable" sempre que es compleixin tres condicions: un coneixement exhaustiu del terreny, una correcta solució constructiva i una "perfecta execució de l'obra que no comprometi la seguretat".

A més, el Col·legi de Geòlegs de Catalunya aconsella repetir les proves realitzades per comprovar l'eficàcia de la pantalla de pilons que està previst construir al costat del túnel amb el propòsit de protegir els fonaments de la Sagrada Família.

El Col·legi assegura que l'informe se centra només en els possibles efectes de la construcció del túnel del TGV a les proximitats de la Sagrada Família i únicament valora allò que és competència dels geòlegs, és a dir, el coneixement del terreny i les seves propietats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.