Societat

Massagué espera que el càncer es converteixi en una malaltia crònica l'any 2050

L'investigador català Joan Massagué ha assegurat avui que confia que "la majoria de càncers" puguin controlar-se , encara que no es curin del tot, abans del 2050, com ara ja passa amb gran part de les malalties infeccioses. Massagué confia que la recerca sobre la metàstasi permeti teràpies eficients per convertir el càncer en una patologia crònica, no mortal. Massagué ha considerat que aquest serà "el gran èxit" de la investigació en càncer dels pròxims anys.

Massagué, descobridor de les claus de la metàstasi de càncer al pulmó, és un dels coordinadors de la VII Conferència Barcelona BioMed, que reuneix fins demà 23 científics d'instituts europeus i nord-americans que lideren la investigació sobre la metàstasi, procés clau per vèncer al càncer.

El científic ha recordat que la metàstasi provoca el 90% de les morts per càncer, però que els últims cinc anys s'ha avançat en el seu estudi gràcies a un coneixement més profund dels tumors primaris i la disponibilitat de noves tècniques de bioimatge i expressió de gens. "Entenem com comença, ara hem d'entendre com es desenvolupa i poder ralentitzar-la", ha assegurat. `


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.