Societat

L'acusat de violar i matar dues policies en pràctiques a l'Hospitalet s'enfronta a 103 anys de presó

Tribunals

L'Audiència de Barcelona jutjarà a partir de dilluns el reclús acusat de violar, matar a ganivetades i robar dues agents de policia en pràctiques que vivien al barri de Bellvitge de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès). La Fiscalia sol·licita una pena de 102 anys i 11 mesos de presó per al processat.

El crim va ser a començaments d'octubre del 2004, mentre el processat, Pedro J.G., que complia 30 anys de condemna per un robatori amb violència i intimidació, gaudia d'un permís penitenciari per la condició de reclús de segon grau.

La matinada del 5 d'octubre, l'acusat va agafar el metro a Barcelona i cap a les sis del matí va baixar a l'estació de Bellvitge, a l'Hospitalet. Dues hores després, va veure Silvia N., una agent de policia en pràctiques de 28 anys que es dirigia al seu domicili, a la Rambla Marina, després de passar la nit de servei a la comissaria de Castelldefels (Baix Llobregat).

En l'escrit d'acusació, la Fiscalia sosté que el processat va seguir Silvia N. sense que aquesta s'adonés i, aprofitant un descuit, va entrar a la porteria de l'immoble, va pujar a l'ascensor amb ella i, una vegada dins, va treure una navalla i la va obligar a deixar-lo entrar al domicili, on hi havia la companya de pis, María Aurora G., una altra agent en pràctiques de 23 anys.

Després d'emmordassar-les i lligar-les de turmells, mans i coll amb roba interior de les víctimes, lligams que va reforçar amb un cordó d'estendre la roba, l'acusat va portar Silvia N. a l'habitació de matrimoni i la va lligar a la pota del llit amb un cinturó. Després, va posar María Aurora sobre el llit de l'habitació del costat i la va violar abans d'assestar-li quatre ganivetades per l'esquena, causant-li la mort.
Després, Pedro J.G. es va dirigir a l'habitació on es trobava Silvia N. i la va apunyalar cinc vegades. Després de matar-la, la va despullar i la va vexar.

Abans d'abandonar el domicili de les víctimes, Pedro J.G. va robar una targeta de crèdit de María Aurora G., es va canviar de roba i va calar foc a una butaca i un sofà situats al saló del primer pis, els matalassos de tres habitacions del pis superior, Silvia N. i Maria Aurora G. eren en dues d'elles, i una pila de roba que havia en una d'elles. A més, va llançar diverses ampolles de licor per afavorir la combustió.

Cap a les 10 del matí, Pedro J.G. va abandonar l'edifici i va tornar a agafar el metro, mentre els bombers, alertats pels veïns, van anar-hi per a apagar l'incendi que va arrasar el pis. Una vegada extingit, van descobrir els cossos de les dues noies.

Aquesta mateixa nit, el processat es va dirigir a una sucursal bancària del carrer Creu Coberta, al barri barceloní d'Hostafrancs, i va intentar treure 300 euros amb la targeta de María Aurora G. A les sis del matí de l'endemà, va tornar a repetir l'operació en la mateixa oficina sense aconseguir-ho.

Cap a les 21.30 hores, es va dirigir a un bar de La Rambla, al barri Gòtic de la capital catalana, on havia quedat amb Mustafa K.D., qui el va dur amb el cotxe al domicili, a Girona. La policia el va arrestar poques hores després d'arribar a l'habitatge.

El Ministeri Públic imputa a Pedro J.G. dos delictes d'assassinat, un d'agressió sexual, un altre de violació de domicili, de profanació de cadàver, d'incendi, de robatori amb violència, de robatori amb força en continuïtat delictiva i grau de temptativa i un altre de trencament de condemna.

Per tot això, a més dels 102 anys i 11 mesos de presó, la Fiscalia demana que indemnitzi amb de 780.000 euros els pares, les germanes i les parelles de les mortes. També sol·licita que compensi el propietari del pis on va cometre el crim pels desperfectes ocasionats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.