Societat

Castells valora que Monti confirmi la necessitat de la interconnexió amb França

MAT

El conseller d'Economia de la Generalitat, Antoni Castells, ha valorat positivament que l'informe sobre la interconnexió elèctrica entre França i Espanya elaborat pel mediador europeu Mario Monti confirmi la necessitat d'aquesta infraestructura. També ha expressat el desig de "consens polític" per a la realització de la interconnexió, que ha de beneficiar a la majoria de la població, ha argumentat.
En roda de premsa, Castells ha informat de l'entrevista que ha mantingut a Barcelona amb Mario Monti, que aquesta tarda es reuneix a Girona amb el Secretari d'Energia en funcions del Ministeri d'Indústria, Ignacio Nieto, i amb agents locals gironins, per donar-los a conèixer el seu informe.

Castells ha indicat que el document, presentat ahir a París a les autoritats del país gal i també espanyoles, avala l'opció de soterrar una part de la línia de molt alta tensió que ha de transcórrer entre la localitat de Santa Llogaia d'Alguema (Girona) i Baixàs (França), encara que "no proposa traçats concrets", ha precisat el conseller.

Segons que ha transcendit, l'informe considera que la interconnexió elèctrica soterrada és tècnicament possible i seria més barata del que s'havia especulat fins ara, amb una inversió d'uns 6 milions d'euros per cada quilòmetre, i reduiria les pèrdues d'electricitat al llarg del recorregut.

La MAT
El conseller ha reiterat que el citat informe Monti confirma la necessitat de la interconnexió, que es complementaria amb la línia d'alta tensió que caldria realitzar en la demarcació de Girona, perquè aquesta província deixi de ser l'única a Espanya que no disposa d'aquesta potència elèctrica.

La construcció de la línia elèctrica de molt alta tensió que ha de connectar Espanya amb França ha suscitat l'oposició frontal d'una part de la ciutadania als dos costats de la frontera, amb organitzacions creades en contra de la mateixa i manifestacions que van congregar diumenge passat a Girona més de 10.000 persones.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.