Societat

SOCIETAT

Els municipis gironins es preparen per les festes de Nadal

A Girona es manté i es consolida el mateix format de cavalcada de Reis de l’any passat

Olot, Banyoles i també Ripoll anuncien activitats lligades a les festes nadalenques

Els municipis gironins es preparen per les festes de Nadal, amb l’organització d’actes, campanyes i esdeveniments que van lligats aquestd dies de festa. A Girona, l’ajuntament ha fet pública avui al campanya de Nadal amb més de 350 activitats. En destaca la cavalcada de Reis que mantindrà el mateix format que l’any passat. Els Reis de l’Orient començaran el seu recorregut amb carrosses de pedals al campament reial, situat al Camp de Mart de la Devesa. Després de passar per diferents punts de la ciutat es desplaçaran fins a l’esplanada de La Copa, on es farà un gran acte final. Des de l’encreuament entre l’avinguda de Sant Francesc i el carrer de Santa Clara, els tres Reis faran el recorregut a peu.

El recorregut , de poc més de dos quilòmetres, passarà pel carrer de Caterina Albert, la plaça de Prudenci Bertrana, la plaça de Miquel de Palol, el carrer del Mestre Francesc Civil, la plaça de Joan Brossa, la plaça del Poeta Marquina, la ronda de Sant Antoni Maria Claret, el carrer de Joan Maragall, la plaça de Catalunya, l’avinguda de Sant Francesc, el carrer de Santa Clara, la plaça de la Independència (pel vial oest), l’avinguda de Ramon Folch i, finalment, la rotonda del Rellotge per accedir a La Copa.

L’Ajuntament de Girona ha convidat avui la ciutadania a viure el Nadal a la ciutat amb 356 activitats organitzades pel consistori i per diferents entitats. Entre elles destaquen la tercera edició de la Gran Festa del Tió i el desplaçament d’aquest cap als barris de la ciutat, les campanades de Cap d’Any a la Catedral i la cavalcada de Reis. Es tracta d’un programa que s’expandeix per tots els barris i que té per objectiu oferir una proposta enriquidora durant aquestes festes. Totes les activitats s’han recollit en un llibret que es repartirà pels equipaments públics i les escoles de la ciutat. L’espai La Carbonera acollirà la 38a Exposició de Pessebres, del 16 de desembre del 2023 al 7 de gener de 2024. A més, en aquest mateix indret la ciutadania podrà veure un pessebre de 12 m2 que té com a protagonistes les cases del riu Onyar i el pont de les Peixateries Velles en primer terme.

També es podran seguir les campanades de Cap d’Any des de la plaça de la Catedral i la plaça dels Apòstols. Es recupera aquesta activitat, però, a més  es col·locaran altaveus perquè la ciutadania pugui sentir les campanes de la Catedral per donar inici així a l’any 2024. Amb aquesta mesura, es vol evitar una polèmica com la del Cap d'Any passat, quan molts veïns es van queixar que no s'havien sentit bé les campanes de la Catedral la nit de Cap d'Any.

Entre les activitats infantils i familiars, destaca la tercera edició de la Gran Festa del Tió que tindrà lloc el pròxim dimecres, dia 6 de desembre, de 16 a 19 h, als Jardins de les Pedreres. Els més petits i petites podran fer cagar el tió i, a més, gaudir del taller de construcció de tions, la xocolatada i l’actuació infantil de Jaume Barri. L’activitat s’organitza amb la col·laboració de l’entitat Cultura S/N.

Durant aquest mes de desembre, el Tió Gegant es desplaçarà per diferents indrets de la ciutat: plaça de Pere Calders de Can Gibert del Pla (13 de desembre), el carrer de Baix de Santa Eugènia (14 de desembre), la plaça de Miquel de Palol de la Devesa-Güell (16 de desembre), la plaça de l’Om de Pont Major (19 de desembre), el Centre Cívic Onyar de Vila-roja (20 de desembre) i el carrer dels Jocs Olímpics de Palau-sacosta (21 de desembre). En paral·lel, es duran a terme diferents tallers de tions amb la col·laboració d’Òmnium Gironès i de Cultura S/N.

Les campanyes d’Olot

A Olot s’han posat sobre la taula avui des de campanyes per promoure la compra de proximitat fins al casal esportiu nadalenc. L’Associació de Comerciants d’Olot, l’Associació de Placers, l’Associació de Creadors - la iera i l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa impulsen amb l’Ajuntament d’Olot una nova campanya per promoure la compra de proximitat. Per segon any consecutiu, s’emprèn aquesta iniciativa per posar en valor l’experiència de cada compra/degustació en el comerç local i la importància que aquests sectors tenen per la ciutat.

Aquest divendres 1 de desembre es donarà el tret de sortida a la campanya nadalenca dels comerços d’Olot amb diferents activitats de l’Associació de Comerciants d’Olot. L’Ajuntament, a través de l’Àrea d’Esports, organitza una nova edició del casal esportiu nadalenc, dirigit a infants nascuts entre el 2012 i el 2019.

Ripoll i l’encesa de llums

El dimarts 5 de desembre, es farà l’acte d’encesa de llums de Nadal a Ripoll. Serà a partir de les sis de la tarda a la plaça de l’Ajuntament i, com és habitual, anirà a càrrec dels regidors i regidores del consistori Infantil, que accionaran l’interruptor de les llums nadalenques. Després de l’encesa, començarà una cercavila amb la banda ‘Entrompats’ pel centre de la vila, fins a la plaça de la Lira, on es farà una xocolatada per a tothom.

A Banyoles, una quarantena d’activitats

L’Ajuntament de Banyoles ha presentat avui la programació de Nadal i Reis, que inclou més d’una quarantena d’activitats per a tots els públics. La programació s’iniciarà demà divendres 1 de desembre a la tarda amb l’encesa de l’enllumenat de Nadal i s’allargarà fins al cap de setmana del 6 i 7 de gener amb la Cavalcada de Reis i les darreres funcions dels Pastorets de Banyoles.

Les activitats de Nadal i Reis a Banyoles s’iniciaran demà divendres amb l’encesa de l’enllumenat que es farà a la plaça Major a les 7 de la tarda. A més de la pròpia encesa de l’enllumenat, l’acte inclourà una projecció de mappings dels instituts Josep Brugulat, Pere Alsius i Pla de l’Estany, la Fundació Estany i Mas Casadevall; a més, d’una cantada de nadales amb la coral Veus de l’Estany. També hi haurà xocolatada popular.

Pel que fa a l’enllumenat de Nadal, s’il·luminaran una cinquantena d’espais de la ciutat amb uns 350 ornaments. La regidora de Promoció Econòmica, Anna Tarafa, ha destacat que “aquest any hem fet una redistribució dels diferents elements de l’enllumenat per poder donar

varietat a la il·luminació de Nadal, així com s’ha reforçat la il·luminació a la plaça Major o al carrer Rambla”. La majoria d’ornaments són reciclables i biodegradables i els llums són leds de baix consum.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins