Societat

“Hem de fer pinya per apuntalar el sistema educatiu”

La consellera d’Educació Anna Simó demana el compromís de famílies, docents i polítics per revertir la situació amb “polítiques més focalitzades

Presenta deu mesures, entre les que hi ha una agència d’avaluació de les mesures que es posarà en marxa el juny

Compareixerà el 18 de desembre al Parlament per reiterar la necessitat d’arribar a un acord de país

“Hem de fer pinya per apuntalar el sistema educatiu”. Aquest és el missatge que ha reiterat avui la consellera d’Educació, Anna Simó durant una compareixença davant de la premsa per anunciar les deu mesures que té intenció d’impulsar per revertir la situació actual. Serà també el missatge que farà arribar personalment a les famílies i al personal docent, a través de carta o correu electrònic, als quals els hi ha demanat expressament, especialment a les famílies “que tinguin confiança en el sistema i en els docents” perquè, ha insistit, el model català “té uns pilars molt sòlids”.

Convençuda que la situació actual, després d’alguns plans com el d’impuls de la lectura als centres, ja no és la mateixa que mostra l’informe PISA i després de posar en valor la feina feta els últims anys, la consellera ha destacat que cal un acord general, “un acord de país” per aconseguir “focalitzar les polítiques, també amb més inversió”.

La consellera ha dit que compareixerà al Parlament el 28 de desembre i que serà llavors quan reiteri també als partits polítics la necessitat d’un acord de país que permeti tirar endavant algunes de les mesures que ha presentat avui.

Avaluació constant

Entre les deu mesures que ha detallat la consellera, hi la creació d’una agència d’avaluació de les polítiques que es vagin implementar, una agència que ja preveu la LEC i que Simó ha garantit que estarà en marxa el mes de juny. “Hi haurà més avaluació i més acompanyament, més proves diagnòstiques per poar termòmetre a totes les etapes”, ha subratllat la consellera.

També hi ha mesures per avançar en el pla contra la segregació escolar que es posar en marxa l’any 2021-221, la baixa de ràtios o la recuperació de les aules d’acollida que es van suprimir durant les retallades. En aquest sentit, la consellera s’ha compromès a fer extensió al conjunt de Catalunya el proper curs un programa pilot que s’està duent a terme aquest curs a la ciutat de Barcelona per acompanyar els estudiants que arriben a mig curs a Tercer d’ESO

La millora de la formació dels docents, la luita contra l’abandonament escolar o un pacte amb el món local per la gratuïtat de les llars d’infants són altres de les qüestions que ha plantejat la consellera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia