Societat
Ramon Vilallonga, un dels primers grans pastissers d’Andorra
Propietari de La Montserratina d’Escaldes-Engordany
El pastisser andorrà Ramon Vilallonga Basagañes va morir dimarts, a l’edat de 91 anys, segons ha informat el diari electrònic d’Andorra Altaveu.com.
Natural d’Olot, era pare del jurista Marc Vilallonga i del cirurgià digestiu Ramon Vilallonga. Durant els anys seixanta va anar a viure a Andorra i va fundar, juntament amb la seva dona, la pastisseria La Montserratina d’Escaldes-Engordany. Va participar de moltes iniciatives socials del país i va promoure l’agrupació del sector. També va crear la galeta Granadalla, amb visió de promoure el producte local entre els turistes.
Segons Altaveu.com, Ramon Vilallonga era un enamorat de la pesca. Durant molts anys va presidir la federació andorrana de caça i pesca i, entre altres iniciatives, va promoure diverses repoblacions dels rius i va posar en marxa el concurs de pesca d’Engolasters.