Societat

societat

Reus instal·larà 10.000 comptadors de telemesura aquest 2024

Aigües de Reus calcula que un 80% dels usuaris de la ciutat tindran aquest nou sistema electrònic de telemesura en acabar l’any

Els nous comptadors permeten controlar el consum als usuaris i evitar malbarataments

Reus, al Baix Camp, tindrà 10.000 nous comptador electrònics de telemesura abans de finalitzar el 2024. Aigües de Reus reprendrà al març la instal·lació massiva de comptadors, un cop superats els problemes de subministrament que en els darrers anys han comportat la pandèmia i la guerra d’Ucraïna. L’empresa municipal preveu que a finals de 2024, al voltant d’un 80% dels usuaris del servei ja comptin amb un comptador que facilita la telemesura. Els barris on s’ha planificat la instal·lació al llarg dels propers mesos són els següents: Mercat Central, Niloga, el Carme, Sant Jordi i El Carrilet. Daniel Rubio, regidor responsable d’Aigües de Reus, afirma que “intentem fer cada cop més eficient i transparent la gestió quotidiana i, en aquest sentit, la telemesura facilita a la ciutadania conèixer en tot moment el seu consum d’aigua i, per tant, potencia la informació i afavoreix l’estalvi d’aigua i un ús encara més responsable”.

El desplegament dels comptadors electrònics té especial rellevància en l’actual context de sequera, ja que permeten més control de la xarxa i l’optimització del consum tant per usos particulars com públics. La iniciativa està en consonància amb el PAM 2023-2027 i amb les polítiques de digitalització de l’aigua que fomenta la Unió Europea, ja que la digitalització permet localitzar possibles fuites, evitar pèrdues, i millorar el rendiment de la xarxa.

Més enllà de la modernització tecnològica, la telemesura permet una atenció més propera i transparent a la ciutadania, alhora que facilita una major interacció amb Aigües de Reus, més informació sobre el seu consum domèstic i un seguit d’eines per evitar el malbaratament d’un recurs escàs com és l’aigua.

Els nous comptadors milloren el control del consum per part dels usuaris, els quals disposen d’accés a la plataforma online www.aiguesdereus.cat on poden saber quin és el seu consum de cada mes, de cada setmana, de cada dia i, fins i tot, de cada hora. La telemesura també permet activar alarmes per saber, per exemple, si se supera un cabal màxim prèviament configurat, si hi ha un consum continu resultat d’una fuita o si es registra un consum inesperat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona