Societat

Els escolars demanen un Bicing junior

Un bicing que sigui utilitzable per nens i que funcioni les 24 hores o que les línies de tramvia es connectin per l'avinguda Diagonal han estat algunes de les propostes que un grup de nois han fet al consistori de Barcelona en una Audiència Pública que ha comptat amb la presència de l'alcalde, Jordi Hereu.

Un grup de gairebé 200 escolars d'entre 11 i 17 anys han assistit a aquesta audiència al saló de Cent, on han presentat el seu programa d'idees per lluitar contra el canvi climàtic que han anat treballant al llarg del curs escolar amb el lema "Barcelona futur! Millorant la ciutat defensem la Terra: propostes per actuar davant del canvi climàtic".

Després d'assegurar que el consistori actua a un "ritme mitjà" a l'hora de combatre els efectes del canvi climàtic, els adolescents han anat desgranant les seves propostes àrea per àrea, des de la Mobilitat (amb les ja citades sobre el Bicing o la connexió del tramvia, i altres com abaratir el preu del transport públic), Energia (més plaques solars i bombetes de baix consum en edificis públics) o Comerç (menys bosses de plàstic o potenciar el comerç just).

També han reclamat la instal·lació d'un enllumenat públic més eficient, més zones verdes -sobretot a Collserola-, la utilització de paper reciclat en els documents municipals, la promoció d'habitatges sostenibles, més carrils bici, així com més espai per als vianants i menys per als cotxes, entre moltes altres mesures, de les quals Hereu ha dit que "prenia nota".

L'alcalde s'ha mostrat sorprès pel "grau de maduresa" d'algunes de les qüestions plantejades a l'Audiència, en especial la formulada per un adolescent sobre el traçat de connexió del Trambaix i Trambesòs, que, segons que ha subratllat Hereu, és una decisió que s'adoptarà quan es posi en la "balança" els "costos i beneficis" de les opcions que s'estan estudiant.

Els membres de l'equip del govern que estaven presents a l'Audiència -Imma Mayol, Francesc Narváez i Montserrat Ballarín- han intentat acabar amb alguns dels "mites urbans" que s'amagaven després de la preguntes dels nois, com que el contingut dels contenidors de reciclatge no es barreja quan arriba el camió de recollida o que l'ajuntament gasta molta energia i aigua en els seus serveis municipals.

Aquest any han participat en l'activitat uns 1.200 menors, de 23 instituts i escoles de la ciutat, encara que l'Audiència ha comptat també amb alumnes de centres de Sant Sebastià, de Rivas Vaciamadrid (Madrid) i de Lleida, encara que en l'acte d'avui tan sols hi ha estat present una representació de 190 escolars.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.