Societat

Barcelona, col·lapsada durant vuit hores per la fuita d'un producte corrosiu al Port

Successos

Una fuita d'un producte químic corrosiu i inflamable en una de les cisternes aturades al moll de càrrega i descàrrega del Morrot, a les instal·lacions d'Adif, al costat del port de Barcelona, ha obligat a tallar la ronda Litoral en els dos sentits de la marxa entre el Morrot i Ciutat Vella des de les 10.15h del matí. A primera hora de la tarda s'ha pogut començar l'operació de transvasament del líquid que encara quedava a la cisterna accidentada, operació que s'ha acabat cap a dos quarts de set. Un cop enllestida aquesta operació, s'ha passat de la fase d'emergència a la d'alerta i s'ha pogut reobrir la Ronda Litoral. Tot i això, les tasques de neteja de la zona afectada duraran tota la nit. La crisi ha durat més de vuit hores i uns 60.000 vehicles han quedat atrapats en el col·lapse circulatori.

La regidora de Mobilitat i Seguretat de Barcelona, Assumpta Escarp, ha explicat que la fuita de dimetilamina s'ha produït quan una grua traslladava el contenidor des d'un vagó de Renfe a la terminal d'Adif del Morrot fins a un camió de càrrega. Aleshores, "s'ha deixat anar una de les anelles" de manera que el contenidor carregat amb aquest líquid, no tòxic però sí inflamable i corrosiu, ha caigut a terra i s'hi ha provocat una fissura.

Transvasament d'emergència
Els serveis d'emergència han treballat per evitar que el líquid s'escampés i que es vaporitzés. Amb aquest objectiu han llençat escuma retardant sobre la dimetilamina, mentre una grua treballava per aixecar el contenidor i tapar definitivament l'esquerda que provocava la fuita. Un cop aconseguit això, la fuita s'ha donat per controlada, però encara calia procedir a buidar el contenidor accidentat per transvasar-ne el contingut, operació que s'ha donat per finalitzada a mitja tarda.

El Centre d'Emergències de Catalunya ha anunciat a les 12h que el Pla d'Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya (Plaseqcat) activat a les 10.15 en fase d'alerta ha passat a la fase d'emergència per la fuita del producte químic, la dimetilamina, en una cisterna d'un comboi de mercaderies. Un cop controlada la situació, s'ha passat a la fase d'alerta.

L'incident ha provocat el col·lapse del trànsit perquè ha calgut tallar la ronda Litoral. Pel que fa als desviaments, en sentit entrada a Barcelona, el trànsit s'ha desviat per la sortida de la Zona Franca. En sentit sortida de Barcelona, hi ha hagut tres punts de tall de trànsit, a Ciutat Vella , a Sant Adrià de Besòs i al Nus de la Trinitat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Mor Mari Valldeperas, històrica del voluntariat a Sabadell

societat

900 joves atesos en set mesos al servei d’acompanyament emocional del govern

barcelona
Girona

El PSC, indignat per la pèrdua de línies a La Baldufa

Girona
MEDI AMBIENT

El pàrquing regulat per accedir al pantà de Sau es reactivarà el dia 22

Sau
Medi Ambient

El pantà de Sau s’omple de curiosos per tornar a veure l’església envoltada d’aigua

barcelona
SALUT

Castelldefels inicia les obres del tercer CAP

Castelldefels
Urbanisme

Barcelona dota la Teixonera de més habitatge i un nou parc urbà

Barcelona
MEDI AMBIENT

La població de cabra salvatge del massís del Port , recuperada

ARNES
societat

Unes 300 persones ocupen una platja de Mallorca per denunciar la massificació turística

barcelona