Societat

Hereu admet que cal millorar la reacció en les emergències per evitar col·lapses de trànsit

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha assegurat aquest dissabte que el dispositiu de seguretat posat en marxa per la fuita d'un producte tòxic ahir al costat del port va funcionar correctament pel que fa a la seguretat, però ha admès que el col·lapse de trànsit va ser monumental i que aquest aspecte necessita millorar.

Hereu, que avui ha inaugurat la biblioteca pública del barri de Roquetes, s'ha congratulat que en l'incident no es produís cap ferit greu, encara que ha reconegut que sí que hi va haver una gran "afectació viària", amb desenes de milers de cotxes afectats, derivada del tall de la ronda del Litoral, decisió que van adoptar els experts en matèria de prevenció en aquest tipus d'emergències.

L'alcalde ha admès que els problemes de trànsit van ser molt importants perquè la via tallada era una via fonamental, sobretot si es produeix un divendres al migdia, "el que té una greu conseqüència sobre la mobilitat".

Hereu ha explicat que el consistori ha reclamat als operadors que van intervenir en l'operació d'emergència que informin del que va passar i de quins mecanismes es poden introduir per millorar amb vista a altres possibles incidents.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.