Societat

The Tyets i Stay Homas, reclams musicals del Temps d’Espàrrecs

Pagesos, restaurador, entitats i Ajuntament s’uneixen per mostrar el producte estrella de l’horta gavanenca

Enguany, The Tyets i Stay Homas seran el reclam musical del Temps d’Espàrrecs, la celebració que s’estendrà entre el 25 d’abril i el 5 de maig i que tindrà com a epicentre la Fira d’Espàrrecs. La principal festa de Gavà aplega pagesos, restauradors i entitats, que, en col·laboració amb l’Ajuntament, conviden a tastar l’espàrrec blanc, el producte més emblemàtic de l’horta gavanenca.

Una dotzena de pagesos cultiven aquest producte durant poc més de dos mesos. Des de fa gairebé un segle s’exposa a la fira de Gavà, que enguany compleix la 69a edició. El president de la Cooperativa Agropecuària de Gavà, Josep Pañella, ha expressat aquesta matí en la presentació del programa la seva il·lusió per celebrar el centenari, tot i que “no hi ha relleu generacional”. La reducció de pagesos es compensa per la implicació d’altres sectors, com l’associatiu i el gastronòmic, ha valorat, i ha posat l’èmfasi el paper de l’Ajuntament, “el pal de paller” de la celebració.

L’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, ha destacat que “hi ha una tradició ferma de posar en valor el nostre producte agrari, el nostre estimat espàrrec”. Una exhibició que havia tingut format de fira de cap de setmana i que, arran de la pandèmia, es va estendre amb un programa més ampli, en què participen unes 30.000 persones. L’apartat musical inclourà també les actuacions de Varry Brava, Maruja Limón, Soulmates, Cash Caravan i un tribut als Hombres G. La fira es farà el cap de setmana del 3 al 5 de maig a la plaça Jaume Balmes, i tindrà com a punt fort la mostra agrícola, amb espectaculars paneres de verdures i llavors. Entitats locals i centres educatius faran també paneres, fora de concurs. El 4 de maig serà el torn de la mostra d’entitats, i hi haurà també mercat de pagès.

Una vintena de restauradors oferiran diferents versions de l’ús de l’espàrrec blanc. Hi haurà tallers de gastronomia i degustació de platets el cap de setmana de la fira. A més, a partir del 25 d’abril es podrà degustar menús temàtics als restaurants adherits al GastroGavà a la Carta. Àngel Marín, president del gremi de restauradors, ha expressat el compromís del sector per difondre l’espàrrec blanc. “No podem permetre que Gavà perdi un producte tan representatiu”, ha afirmat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Gastronomia catalana, la que ho aprofita tot

Barcelona
Joan (Nani) Mora
Cap de l’oposició d’ERC a Sant Andreu de Llavaneres

“Veiem com tot el que tenia la marca d’ERC s’està aturant”

Sant Andreu de Llavaneres
ADMINISTRACIONS

El Maresme se sent exclòs del pla de barris

MATARÓ
ciència

Asfalt autoregeneratiu i altres avenços tecnològics per a més seguretat a les vies

Tarragona
gastronomia

Cinc restaurants, un menjador escolar i dues escoles de cuina, a l’Slow Food

sant sadurní d’anoia

Un pèsol per col·locar

sant andreu de llavaneres
Societat

Es presentarà una moció al ple per parlar de l’alberg de Badalona

Badalona
ADMINISTRACIONS

L’Ajuntament de Lleida serà part en la causa dels robatoris a l’Horta

LLEIDA
societat

Els càmpings de la Costa Brava, principal allotjament turístic català

roses