Societat

El tercer dia de vaga dels conductors d'autobusos se salda amb 17 sabotatges a vehicles

Els serveis mínims de la vaga d'autobusos de Barcelona es compleixen aquest dimecres amb normalitat i sense incidents greus en la seva tercera jornada, encara que amb disset sabotatges a vehicles, segons TMB. Els conductors es manifesten per Barcelona per reclamar a TMB que accepti les seves demandes.

La consellera de Treball, Mar Serna, ha assegurat avui que la Generalitat no imposarà un laude de compliment obligat per solucionar el conflicte laboral en l'empresa Autobusos de Barcelona. La consellera ha declarat que la solució a les discrepàncies entre empresa i els sindicats CGT i Actub, convocants de les vagues, passa per negociar un acord que posi fi a les aturades.

Seguiment "gairebé total"
El president del comitè d'empresa d'Autobusos de Barcelona, Saturnino Mercader, ha dit que el seguiment de la vaga avui és, de nou, "gairebé total" i que han sortit de les cotxeres només vuit vehicles més dels que no estaven afectats pels serveis mínims.

Un portaveu de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha indicat, per la seva banda, que la jornada s'ha iniciat avui amb tranquil·litat en la majoria de cotxeres excepte en la del Triangle (Sant Andreu), on els piquets han intentat "maniobres dilatòries" en la sortida dels autobusos afectats pels mínims.

També ha informat que aquest matí s'han registrat nou sabotatges a vehicles, amb un atac amb pedres a un autobús de la línia 24 al barri del Carmel, al qual li han trencat un vidre i els miralls retrovisors, li han punxat dues rodes i hi han fet pintades.

D'altra banda, Saturnino Mercader ha afirmat que la representació sindical dels conductors té aquest dijous una entrevista amb un membre del consell d'administració de TMB, que s'ha interessat per conèixer en primera persona el conflicte laboral. "Esperem que aquesta entrevista serveixi perquè es pugui impulsar l'inici de la negociació sense condicions per les dues parts", ha argumentat. El portaveu de TMB ha indicat, en relació amb aquesta entrevista, que en el consell d'administració de l'empresa estan representades diferents forces polítiques, encara que no ha precisat qui ha sol·licitat reunir-se amb els vaguistes.

Els conductors tenen prevista per a aquest dimecres una nova manifestació pel centre de la ciutat, que es preveu que s'iniciï a la plaça de Catalunya, amb un recorregut sense determinar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.