L'Ajuntament de Montornès commemora el 70è aniversari del final de la Guerra Civil

L'Ajuntament de Montornès ha previst els propers dies diversos actes amb motiu de la commemoració del 70è aniversari del final de la Guerra Civil.

El dia 16, a les 19 h, la Biblioteca Municipal acollirà la conferència L'últim tram de la Guerra Civil a Catalunya, a càrrec de la historiadora i escriptora Assumpta Montellà.

El dia 19, a partir de les 10 h, es durà a terme un acte al Cementiri Municipal de record als montornesencs morts i desapareguts durant l'enfrontament bèl·lic i la postguerra.

D'altra banda, la brigada municipal d'obres ha dut a terme el condicionament del refugi antiaeri de ca l'Arnau, perquè pugui ser visitat. L'espai està ubicat a prop del que va ser l'aeròdrom 329 construït l'any 1938 gairebé en la seva totalitat en terrenys del municipi, sobre l'espai que avui dia ocupen els polígons del Congost, El Raiguer i el sector industrial Can Perellada.

El refugi antiaeri està al costat de ca l'Arnau, i amb més de cent metres de galeria, és dels més llargs que s'han posat al descobert de l'època de la Guerra Civil. Durant aquell període ca l'Arnau es va convertir en una caserna d'aviació. En un moment indeterminat de la postguerra, els accessos van quedar tapiats. El febrer de 2006, en el marc de les accions de restabliment de la memòria històrica i coincidint amb el 75è aniversari de la proclamació de la II República, es va obrir de nou la galeria.

El dia 19 d'abril, a partir de les 11 h, es faran visites al refugi guiades per la historiadora Cinta Cantarell. Per participar-hi caldrà inscriure's abans del 14 d'abril a l'Ajuntament o a la Biblioteca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva