Societat

Dues persones més s'encadenen a les obres del TGV

Un portaveu de l'assemblea de Sants ha explicat que 12 activistes s'han penjat a partir de les 6 hores de 4 grans grues

Dos nous individus s'han encadenat en unes grues en altre punt de les obres del TGV al barri de la Torrassa a l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès), entre l'avinguda Carrilet i el carrer Torrent Gornal, segons ha informat a Europa Press un portaveu dels Mossos d'Esquadra.

Es tracta de dos membres del mateix col·lectiu al qual pertanyen la trentena de persones que s'han encadenat aquesta matinada en les grues de les obres del tren d'alta velocitat a la zona de Santa Eulàlia. Els joves asseguren que no tenen intenció de baixar i que no tenen cap pressa.

Quan s'encadenaven aquests dos joves, els Mossos d'Esquadra ja havien despenjar els activistes que a primera hora d'aquest matí han interromput les obres del TGV.

Al principi els agents antiavalots han desencadenat la vintena de joves que s'havien encadenat a les bases de tres grans grues perforadores. Els agents han pogut treure els activistes sense cap aldarull destacable i després els han identificat.

Respecte als sis joves penjats a dalt de les grues, els Bombers de la Generalitat i els Mossos han aconseguit despenjar-los tots.

Els activistes s'han encadenat aquesta matinada a les grues de les obres de construcció de la línia d'alta velocitat a la seva entrada a Barcelona per l'Hospitalet de Llobregat. L'objectiu: interrompre unes obres que consideren que “destrueixen” el barri de Santa Eulàlia i Sants i que generen pressió urbanística.

A través d'un comunicat, el col·lectiu Amics i Amigues d'Alicia Ferrín denuncia la inversió “descomunal” que suposa el TGV, i que contrasta amb les “deficiències” de les infraestructures de Rodalies i altres equipaments públics.

Un portaveu de l'assemblea al barri de Sants, Ivan Miró, ha explicat que una dotzena d'activistes s'han penjat a partir de les 6 hores de quatre grans grues, mentre els demés s'han encadenat a les bases per interrompre “el màxim temps possible” les obres. A més, han desplegat tres pancartes en contra de les obres i del previsible desallotjament del centre okupat des de fa 10 anys a Can Vies.

De la mateixa manera, denuncien les “molèsties” que provoquen les obres als veïns, sobretot durant les nits, degut al soroll de la construcció, que no par en tot el dia. A més, consideren que el calaix de 16 metres d'alçada que es construirà perquè el TGV arribi a l'estació de Sants “accentua la divisió del barri en quadrants”.

En el moment que han arribat els activistes, els obrers han deixat el seu lloc de treball sense cap problema i sense que es produís cap incident. Sobre les 07:30 hores han arribat les primeres dotacions policials.

Un grup de veïns del barri de Santa Eulàlia han expressat el seu suport amb una 'cassolada' espontània a l'acció de protesta que duen a terme aquesta dotzena de joves que han paralitzat les obres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.