Societat

El Museu d’Història estrena itinerari basat en els escrits de Josep Turon

El Museu d’Història de Girona estrena aquest dissabte, dia 25 de maig, el nou itinerari de memòria “Cartes clandestines d’un condemnat a mort”, un recorregut basat en els 35 escrits que Josep Turon Mir va escriure durant els seus 291 dies de captiveri a la presó de Girona, del 25 de febrer al 14 de novembre de 1940. Es tracta d’un valuós testimoni de la postguerra a casa nostra, amb l’experiència colpidora dels consells de guerra i de la duresa que suposava estar condemnat a mort en espera de l’execució de la sentència.

La proposta forma part de la programació del cicle “Veus silenciades víctimes de la repressió” del Museu i és una adaptació del llibre Correspondència clandestina. 291 dies davant de la mort. Cartes des de la presó de Girona (1940), de Josep Casadellà Turon, nét de Josep Turon.

La nova ruta s’oferirà el proper dissabte 25 de maig, a les 11 h, i també el dissabte 8 de juny, en el marc del cicle “Itineraris de memòria històrica” que organitza el Museu d’Història de Girona. De la mà de Josep Casadellà Turon, nét de Josep Turon, i Salomó Marquès Sureda, les persones participants en l’activitat es traslladaran a la postguerra gironina i recorreran els escenaris de les víctimes de la repressió franquista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia