Societat

Tots contra Adif per les irregularitats del Prat de Llobregat

Les explicacions de la ministra de Foment sobre les irregularitats d’Adif al Prat de Llobregat no han calmat els ànims dels partits sinó tot el contrari. Magdalena Álvarez, interpel·lada per CiU al Senat, va reconèixer dimarts un “error” en el concurs per adjudicar la construcció del PAET del TGV al Prat.

Adif va treure a concurs al juny un punt d’avançament i estacionament de trens (PAET) que ja estava gairebé construït. Quan l’AVUI va destapar el cas, Foment va anul·lar el concurs. Per Álvarez, l’únic que va passar va ser que “Adif va posar en un mateix expedient actuacions que havien d’anar en expedients separats”. És a dir: que el concurs del juny havia d’encarregar només la part de l’obra pendent de fer, en lloc d’incloure-hi treballs ja executats.

Després d’escoltar aquesta resposta, la senadora de CiU Montserrat Candini ha presentat una moció que s’ha de votar l’1 d’octubre i que demana una auditoria de les adjudicacions d’Adif dels últims quatre anys.

La moció podria ser aprovada si obté el suport del PP, que també s’ha afegit a les crítiques a Adif pel cas del Prat. Tot i que la posició respecte a la moció de CiU al Senat no està decidida –ni al PP ni als altres grups–, els populars sí que han anunciat que interrogaran la ministra en la comissió de foment del Congrés. “Volem saber per què Foment ha fet el PAET sense respectar el procediment legal. El que han fet no és cap error, és una il·legalitat, i tot plegat és producte de la prepotència de la ministra”, argumenta el regidor del Prat i diputat del PP Antoni Gallego.

Pel que fa al Senat, el PP decidirà si vota a favor de la moció de CiU en els pròxims dies. I el mateix farà l’Entesa, el grup de la cambra alta que aplega representants del PSC, ICV i ERC. És possible que l’Entesa i el PP presentin esmenes al text de Candini o que proposin un text alternatiu per consensuar-lo.

De moment, però, el republicà Pere Muñoz, portaveu de l’Entesa a la comissió de foment del Senat, entén que cal “aclarir realment el que ha passat”, i amb aquest objectiu presentarà demà mateix la petició formal per reclamar la compareixença del president d’Adif, Antonio González. La mateixa petició, feta per CiU, està pendent al Congrés de Diputats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Girona torna a recordar la revolta d’Stonewall amb una nova placa

girona
Societat

Inauguren un faristol a la Rambla en record de la primera manifestació LGTBI de l’Estat

Barcelona
Societat

Homenatge a una persona sense llar morta fa poc a Badalona

Badalona
administracions

SOM Roses reclama recuperar els plans de millora de la circulació

roses

Nou projecte per posar un vitrall dissenyat per Rafael Masó a l’església

verges
Infraestructures

Demores a l’aeroport del Prat per una línia de tempestes

Barcelona

Celrà recorda l’antifeixista Guillem Agulló amb un parc i una escultura

celrà
Urbanisme

Barcelona aprova un pla urbanístic que situa els nous tanatoris prop dels cementiris

Barcelona
Urbanisme

Barcelona remodelarà els jardins del Doctor Fleming

Barcelona