Societat

Els mestres podrien fer vaga si no hi ha canvis a la nova llei d'educació

Ensenyament

El sindicat USTEC-STE, majoritari en el sector de l'ensenyament, ha amenaçat amb una altra vaga si el govern de la Generalitat manté el seu projecte de nova llei d'educació de Catalunya (LEC) sense canvis substancials.

A escassos dies per a l'inici del curs escolar, el sindicat ha advertit en un comunicat que el professorat dels centres públics afronta "realitats cada vegada més dures" que la nova llei que impulsa la Generalitat no aposta per millorar.

Segons l'opinió d'aquesta força sindical, majoritària entre els docents, la nova llei d'educació suposa "un atac a l'ensenyament públic" ja que, en comptes d'apostar per millorar la xarxa de centres públics, ve a "reforçar un model que satisfaci les patronals religioses dels centres privats".

Entre les seves crítiques a la situació actual de l'ensenyament, USTEC-STE, que al mes de febrer passat va convocar una vaga de docents, destaca que els centres públics segueixen escolaritzant el 85% dels alumnes immigrants, malgrat les promeses del Pacte Nacional d'Educació.

Respecte a la sisena hora, el sindicat afirma que, encara que s'ha incrementat el nombre de professors, en realitat s'ha produït una "retallada generalitzada" de la proporció de docents respecte a alumnes, cosa que dificulta, cada vegada més, l'atenció a la diversitat.

A més, segons USTEC-STE, aquest any s'han construït menys centres que en el passat, cosa que ha augmentat el nombre de barracons, que s'eleva a 967 a tot Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.