Societat

Debat sobre l’estat i els reptes de futur de l’economia catalana

L'activitat s'emmarca en el nou Congrés de Cultura Catalana i estarà moderada per Quim Nadal

Comptarà amb la participació dels professors Anna Garriga, Jordi Gual, Guillem López Casanovas i Elisenda Paluzie

L’Auditori Josep Irla de Girona serà demà, a les 7 de la tarda, l’escenari d’un debat sobre l’estat i els reptes de futur de l’economia de Catalunya. L’acte està emmarcat en el nou Congrés de Cultura Catalana i estarà moderat per Joaquim Nadal, historiador, exalcalde de Girona i exconseller de la Generalitat. Hi participaran Anna Garriga, professora de la Facultat d’Economia de la Universitat de Girona; Jordi Gual, professor d’economia de l’IESE; Guillem López Casanovas, professor d’economia de la Universitat Pompeu Fabra, i Elisenda Paluzie, professora d’economia de la Universitat de Barcelona.

La sessió proposa reflexionar sobre l’estat i el futur de l’economia del país, al voltant d’algunes preguntes clau: Com ha de créixer l’economia catalana? Quins poden ser els sectors tractors? Quins desequilibris s’han de corregir per garantir un creixement harmònic, territorialment equilibrat i socialment just?

El debat parteix del convenciment que el territori, l’economia i la població són els ingredients principals, dinàmics, de la definició dels horitzons possibles i plausibles de present i de futur. L’abast del tema plantejat és enorme i en aquesta sessió inicial proposem només un esbós de les línies mestres del debat, molt necessari, sobre els fonaments materials del futur del nostre país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia