Societat

SOCIETAT

El jutge avala el conveni de l’Ajuntament i el Consorci per l’ús compartit de Montfullà

El jutjat contenciós administratiu número 1 de Girona ha avalat el conveni signat entre l’Ajuntament gironí i el Consorci d’Aigües Costa Brava Girona per l’ús compartit de l’estació de tractament d’aigua potable (ETAP) de Montfullà (Bescanó). La interlocutòria del passat dia 4 no admet a tràmit el recurs presentat per la plataforma Aigua És Vida Girona contra l’acord de ple del 17 d’abril del 2023.

La interlocutòria atén les al·legacions prèvies fetes pel Consorci i considera que Aigua És Vida no té “legitimació activa” en el procés ja que no ha participat directament en el conveni. La resolució ratifica, de fet, el decret de l’alcalde de Girona, Lluc Salellas (Guanyem), del 16 de juny del 2023, que havia desestimat l’escrit presentat per la plataforma en via administrativa.

L’entitat de protecció del medi ambient presentarà un recurs al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra la interlocutòria del jutjat de primera instància. “Som una associació civil que vetlla per la gestió pública de l’aigua i volem que es compleixi la llei”, assenyala l’advocat Xavier Garcia. El jurista assenyala que, amb els cabals que s’obtenen de la planta [des del 2012], se supera el cabal d’1 m³/segon que autoritzava la llei del Ter del 1959.

Dues coses a part

L’Ajuntament, a més, defensa l’acord de cotitularitat de la planta de Montfullà i que el 27,11% de la part ampliada de les instal·lacions sigui municipal i el 72,89% sigui del Consorci. “No hi ha relació directa entre la propietat i el cabal”, afirmen des de l’Ajuntament.

D’aquesta manera, el consistori defensa el conveni subscrit amb el Consorci i l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), aprovat en el ple del mes passat, i rebat els arguments d’Aigua És Vida. L’Ajuntament no veu cap inconvenient en el fet d’haver finançat el 14% de l’ampliació –les obres es van executar del 2008 al 2012– i tenir el 27,11% de la planta.

El consistori assenyala que per aclarir els percentatges “’s’ha actualitzat el càlcul de la part que correspon a l’Ajuntament i s’han tingut en compte inversions i elements que l’Ajuntament va posar en disposició per fer l’ampliació de la planta”. Cal recordar que l’octubre de l’any passat el consistori defensava que havia de ser titular de tota la part ampliada de Montfullà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia