La 17a Catosfera tanca amb 700 assistents
La Catosfera, el punt de trobada de la Internet catalana, ha finalitzat la seva 17a edició superant els 700 assistents, que ha celebrat un any més a Girona. Del 17 al 19 d’octubre, s’han programat debats, tallers, ponències i espectacles vivencials repartits entre l’Auditori de l’Espai Fundació La Caixa, a El Foment (Plaça dels Mercaders) i a la Casa de la Cultura de Girona.
El director de la Catosfera, Joan Camp, afirma en declaracions a l’Acn, que aquesta ha sigut l’edició “amb el programa més ampli i la que més aliances ha creat amb el teixit de la ciutat”. Les jornades, que busquen donar resposta a les tendències de l’any, han girat entorn dels perills de la IA.
En el debat sobre la part fosca de la IA hi han participat experts com Maria Viader, Lluís Nacenta i Albert Sabater, moderat per la periodista Mariola Dinarès; i el debat Les xarxes socials decideixen què mengem?, on reconeguts cuiners i cuineres, Ada Parellada, Arnau París i Jacint Carafí, han pogut exposar el seu punt de vista sobre la temàtica amb el periodista Abraham Orriols.
Més enllà de la programació de la Catosfera, un altre dels protagonistes d’aquesta edició ha estat el Futur Fest, la spin-off de la Catosfera. Es tracta d’un espai on el món digital es transforma en espectacles en viu. Un dels moments més esperats del Futur Fest ha estat la primera gravació en directe de La Turra amb Alba Riera, acompanyada d’Andreu Juanola, Lluc Salellas, Veronica García i Laia Regincós, que han debatut amb una gran dosi d’humor sobre la ciutat de Girona amb una Plaça dels Mercaders plena a vessar. També s’ha celebrat un Vermut amb Kahoot, el monòleg Quin desastre a càrrec de l’alcoiana Saray Cerro i concert amb el grup Últim Cavall.
Enguany s’han consolidat diverses iniciatives digitals impulsades per associacions gironines que s’aglutinen sota el paraigües de la Catosfera. Per una banda, el SEO Day, un seguit de ponències sobre posicionament web dirigides a un públic especialitzat en SEO i màrqueting digital organitzades per SEOgirona amb la col·laboració de Dobleseo; i per altra banda la Festa de l’Open Source, una jornada per aprendre i participar activament del desenvolupament de software mitjançant eines de codi obert organitzada per l’associació Geeks.CAT.
Al llarg dels tres dies de Catosfera s’han celebrat també diverses activitats dirigides específicament a alumnes de secundària d’instituts de Girona, que han omplert l’auditori de l’Espai Fundació La Caixa.