Societat

Precinten l’entrada de l’antic cine Albèniz

La Policia Municipal de Girona va precintar ahir l’entrada dels antics cinemes Albèniz, al carrer de Jeroni Real de Fontclara. Fa uns dies, els vidres de les portes d’accés van aparèixer trencats. Els agents, a requeriment de l'Associació de Veïns del Mercadal, es van presentar ahir a la tarda davant de l’emblemàtic edifici i van comprovar que alguns vidres de les portes d’accés estaven trencats. També van constatar que els forats eren massa petits perquè hi passés una persona, de manera que, d’entrada, es descarta que algú hi pugui haver accedit i que es tractaria d’una bretolada.

Segons van assegurar fonts municipals, l’Ajuntament de Girona informarà el propietari que s’han produït aquests desperfectes a l’entrada de l’edifici, que des del seu tancament s’ha anat degradant també amb l’aparició de pintades a la façana. De fet, des de l’exterior del cinema també es pot comprovar que el vestíbul està ple de brutícia.

L’accés als cinemes està situat en un carrer sense habitatges però amb prou vida nocturna, atès que l’Albèniz és adjacent al local d’oci que ocupa part de l’espai de l’escenari del cinema original. La zona també és molt concorreguda durant les nits de les Fires de Girona per la seva proximitat a les barraques de la Copa.

Tancament sense avís

Els cinemes Albèniz van abaixar les persianes el 29 de juny del 2022, ara ha fet dos anys, sense que l’empresa propietària n’anunciés prèviament el tancament. Això va representar la fi del cinema més antic de la ciutat i va deixar el Truffaut, que ocupa l’edifici de l’antic Modern, al carrer Nou del Teatre, com únic cinema del centre. De fet, els Albèniz van tancar quan faltava menys d’un any per al centenari de la seva obertura, efemèride que s’hauria celebrat el 15 d’abril del 2023. La seva reconversió en multisala va tenir lloc el 1998. Durant les obres de remodelació es va traslladar l’entrada de la plaça de la Independència al carrer de Jeroni Real de Fontclara, just a darrere.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia